Otursdag- hello there!

Publicerat 2014-11-05 kl. 17:21:30 av Isabel Håkansson
Skoldagen gick bra idag & allt var frid och fröjd fram tills dess att jag kom till stallet. Veterinären kom ju ut till stallet idag för att skriva ut lugnande åt Snobben och vi hade en tjej på plats som skulle hjälpa oss med rakningen eftersom varken jag eller mamma har rakat tidigare. MEN, tror ni inte att klippmaskinen var snodd? Jo
 
Whatever, vi får låna av nånannan snarast möjligt, men det är så irriterande. Att folk ännu, år 2014, inte lärt sig skillnaden på vad som är "ditt och mitt", *suck*. När jag ställde upp Snobben i duschspilltan iallafall så såg jag att han blödde ifrån ena benet, bara ett litet ytligt sår vad det såg ut som och han var varken varm, svullen eller besvärad av det på något sätt.. but still. Jag hann skölja Snobbens ben i mindre än 5 minuter innan han började gå omkring, trycka upp mig i väggen och sparka i spiltväggarna, så jag borstade honom bara lite snabbt på kroppen och kratsade hovarna på honom för att så snabbt som möjligt kunna gå ut med honom.
 
Jag gick ut med Snobben i paddocken och tänkte rida ett pass, bara försöka få honom att slappna av och landa lite. I paddocken så var det även två andra hästar, men det brydde sig inte Snobben så mycket om då han princip redan känner dem hästarna och dem var lugna som filbunkar båda två. Snobben släppte efter nästan direkt, tuggade på bettet och sökte sig ner i en bekväm och låg form. Precis när jag tänkte börja trava efter ca 20 minuters skrittjobb dock så kommer det ett annat ekipage ridandes mot paddocken. Hästen som kom ridande trippade omkring, frustade, gnäggade och sprätte omkring som en pingpong-boll. 
 
Snobben som den lättstressade ponny han är började trippa omrking och spänna sig, så jag beslöt mig för att gå in med honom igen. Det är ingen mening att rida Snobben när han väl börjat att stressa upp sig, så det kändes som ett bra beslut att gå in med honom i stallet, ge honom lite käk och linimentera in honom istället. Jag känner hur stall-motivationen ligger på -0 efter dagens bravader, men jag ska bannemig ge mig på't igen imorgon och få till ett ruskigt bra ridpass. PUNKT
Det här sammanfattar stalldan bra, actually. Snobben var jättetjurig på mig när vi kom in efter ridpasset och ville bara in i boxen för att käka middag. Bilden längst ner är inte jättefräsch, men det är såhär det ser ut när man stått i duschspilltan i 5 minuter med en ponny som trampar omkring och skiter samtidigt.. Snobben bajsar alltid jättemycket när han blir nervös eller stressad, hehe. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback