Vissa missar som jag märker andra gör, i stallet.

Publicerat 2015-03-15 kl. 13:15:00 av Isabel Håkansson
En liten rolig sak jag tänkt på, hur mycket det skiljer sig från person till person, rutiner & saker man gör i stallet. Jag, noggrann,påläst och nördig som jag är, lägger ofta märke till både stora och små missar som vissa gör i stallet. Jag tänkte det kunde vara roligt om jag punktade upp en liten lista, so thats what I'm gonna do. 

• Borstar inte av hästarna ordentligt efter ridning. "Okej", tänker ni då. MEN, det är minst lika viktigt att borsta igenom sin häst noggrannt efter att man ridit. Känna igenom ben, rygg och hals, visitera, borsta och kratsa hovar. Jag står alltid i minst 20 minuter och pysslar med Snobben efter att jag ridit. 
 
• Gör inte rent vattenhinkarna åt hästarna varje dag. Euw, säger jag. Vem vill egentligen dricka ur en hink där det ligger gamla hö-rester och som en tjock hinna med slem i botten? Inte jag iallafall. En vattenhink ska skuras och skrubbas ur varenda dag, enligt mig. 
 
• Sätter inte fast schabrak-stroppar och annat. Störnings-moment nummer 1, när folk inte sätter fast schabrak-stropparna eller låter flärparna på nosgrimmorna fladdra omkring.. SÄTT FAST DEM ORDENTLIGT. 
 
• Väger inte hö-påsarna. Det har hänt flera, flera gånger att jag sett folk packa sina hö-påsar utan att väga dem.. Sure, när man packat hö-påsar varje dag i flera år så får man ett hum om vad hästen ska äta och vet ungefär hur mycket det ska vara i varje påse. Men man vet aldrig exakt om man inte väger sina hö-påsar, ellerhur? Jag tycker det ska vara en självklarhet att väga sina hö-påsar så att hästarna får sin rätta mängd hö, varje dag. 
 
• Skrittar inte fram ordentligt. Man skrittar 1 varv och sen kortar man tyglarna och börjar trava. Eh, vänta litegrann. En häst ska skrittas fram i minst 10 minuter, läs: minst 10 minuter. Vill man ha en hållbar häst så skrittar man fram & av ordentligt, that's it. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Michelle Petersson

Håller med! :D Speciellt det med schabraket ;)
kram

2015-03-15 @ 21:09:35
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback