Ännu en gång tar jag upp bett-frågan.

Publicerat 2015-02-28 kl. 20:43:13 av Isabel Håkansson
Jag har kommit till insikt med att.. Alltså, jag rider bara Snobben på ETT bett? Ett rakt gummibett med fasta ringar, vilket han haft i evigheter. Jag har även ett tredelat bett i koppar, men inga bettskivor vilket jag inte vill rida utan då jag är rädd att Snobben får småskav i mungiporna. Dock ska jag ner till granngården nån gång under veckan och köpa bettskivor, sen ska jag börja rida på det tredelade bettet igen. Men.. det var inte det jag vill komma till.
 
Jag läste på Caroline Bågfeldt's blogg där hon tipsat om ett bett som heter "Waterford-bett". Såhär skrev hon om det:
"Passar hästar som är starka och gärna blir stumma eller biter sig fast. Då detta är så rörligt blir det mycket svårare för dem att bita tag i. Inget jag rekommenderar på hästar som är pigga och släpper bettet. Utan de som biter sig fast/blir tunga. Får ej användas på ponny vid tävling, men värt att testa hemma."

Snobben är dö-stark och biter ofta fast i bettet, blir stum eller kopplar bort bettet. Mickis, min tränare som ridit i hela sitt liv och tävlat höga klasser säger att han är bland dem starkaste hästarna hon ridit. Snobben är en GALET stark häst. Svårt att beskriva honom faktiskt, han är inte stark på så sätt att han brallar iväg i paddocken, utan mer att han blir springig och inte jobbar, liksom. Jag började iallafall att googla på Waterford-bettet och vissa skrev att det var ett bra bett medans vissa skrev att bettet ger en väldigt ojämn och vass anläggningsyta mot lanerna, vilket jag självklart inte vill utsätta Snobben för..
 
Jag är totalt oerfaren när vi snackar bett, så.. ni som kan det här, inta kommentarsfältet och HJÄLP MIG!
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Liva

Har ridit på det på en häst som oxå gärna bet sig fast, fast upplevde att man inte fick något stöd utan bara gick och fokusera på att plocka med bette blev dock inte så stor skillnad bet sig kvar ändå ://

2015-02-28 @ 22:52:52
Postat av: Johanna

Hmm... Är ingen expert på bett, men gillar inte riktigt det där med att "betsla upp". Om hästen är tung så kanske försöka att jobba mer med skänklarna, se till att den jobbar ordentligt med bakbenen och har liksom på så sätt mer energi. Men förstår ändå lite av vad du menar för hästar som är tunga så är väldigt jobbiga att rida. Kämpa på och lycka till! :)

2015-03-02 @ 17:32:33
URL: http://johannaa.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback