Philip, numera en glad och välmående ponny.

Publicerat 2015-02-23 kl. 16:15:00 av Isabel Håkansson
Såhär såg Philip ut när han kom hem till oss den 20 april 2013. Pälsen var ful, glanslös och magen var ohälsosamt stor. Han var en rätt lugn indvid, seg som kola och gjorde varken bu eller bä. Kunde skrittas på och inte så mycket mer än så. Meningen var när vi tog hem honom att vi skulle ha honom i 2 månader, endast som sällskap till Snobben som annars skulle stå själv under demdär 2 månaderna. 
 
Tiden gick och jag och min syster blev alltmer fäst vid honom. Han gjorde sånna framsteg hela tiden, och att få vara med och se hur han hela tiden blev gladare och gladare, värmde i hjärtat rätt ordentligt. Vi började ge honom vitaminer, b.la B-vitamin, vilket gjorde att pälsen blev finare. Ridpassen blev intensivare och intensivare ju längre tiden gick och när liite mer än två månader gått såg han ut ungefär såhär.. 
Ser ni skillnaden redan där? Den är STOR. 
 
Philip har med tiden blivit till en pigg och glad liten kille som älskar att göra rätt för sig. Han är lätt att arbeta tillsammans med, och jag ihop med min syster har lärt honom allt han kan idag helt på egen hand. Skritt, trav, galopp, att kunna bära upp sig själv och hålla igång även på böjt spår och kunna ta alla signaler rätt. På sidan av ridningen så har vi självklart byggt upp ett otroligt starkt band ihop med Philip och han följer oss vart vi än går.. for real. 
Philip har gått från att vara en seg och nedstämd häst till att vara glad, öppen för nya saker och PIGG. Jag kommer aldrig glömma när mamma och jag klappade händerna och var überstolta över att Philip klarade av att trava ett helt varv i paddocken som var på baksidan av det gamla stallet. Där var paddocken liten kan jag tala om för er, men det var mycket för Philip då. I dagsläget kan Philip med lätthet hänka på mig och Snobben under våra långrundor, det är ingen big deal för honom alls! 
Såhär ser Philip ut i dagsläget, inte i toppform men absolut inte överdrivet tjock heller. Hans kondition är faktiskt ganska bra och han kan med lätthet köras/ridas en runda på över 1 timme utan att bli det minsta svettig. Philips resa har aldrig riktigt uppmuntrats här, men jag kände att det var dags för det nu. Han är mitt lilla lyckopiller & jag älskar honom upp till månen och tillbaka igen ♥ 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Divorce your horse

Vilket bra jobb ni har gjort! :)

2015-02-23 @ 18:04:03
URL: http://divorceyourhorse.se
Postat av: Vanessa

Så bra gjort av er!! Superfin liten kille! :D

2015-02-24 @ 07:13:59
URL: http://calleoville.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback