Ett trimpass, ett bra sådant.

Publicerat 2015-02-09 kl. 22:25:32 av Isabel Håkansson
Det här var precis i början utav dagens ridpass, lite stel men fortfarande väldigt eftergiven och höjde ryggen en hel del! Ser ni att han höjer svansen förresten? Det är ett tecken på lösgjordhet. 
 
Idag var Snobben så, så, så, så himla fin verkligen! Till en början gjorde jag bara en massa volter och försökte mjuka upp Snobben i sidorna, han kändes lite stel och ganska hård i munnen. Dock är är det förståerligt så som han sprungit omkring hela helgen och verkligen varit på helspänn, klart han blir stel i kroppen. I traven lät jag honom gå på en stor volt där jag överböjde honom i vardera varv, allt för att han skulle lossa och släppa efter. 
 
Mycket riktigt, efter en stund på volten i båda varven så blev han betydligt mjukare och kunde komma ner i en lägre, bekvämare form än på bilderna ovan. Gjorde lite trav - halt, halt - trav och checkade att han var framme för skänkeln ordentligt. Sedan bestämde jag mig för att ta ettpar långsidor i galopp, sagt & gjort. Snobben tog inte alls mina galoppfattningar i början, utan istället vände han rumpan inåt mitten och gick som en banan, typ. Jag var nog lite otydlig i min fattning, så jag bara samlade ihop honom och fattade ny galopp. Riktigt spänd och springig till en början, tog inte ut steget och satte inte under sig med bakbenen ordentligt. Meeen, vad brukar jag säga? Skam den som ger sig. 
 
Jag trälade med galoppfattningarna tills dem satt PERFEKT och vi lugnt och samsat kunde galoppera fram i en rund, mjuk och bekväm form. Sista galoppen var som att sväva på moln, han var riktigt fin och maffig att rida. I slutet av passet så lät jag Snobben trava över ettpar travbommar i låg form några gånger innan jag travade av honom. Det kan vara nyttigt att låta hästarna få lyfta lite på fötterna och variera sig lite, liksom. Trots att hela ridpasset i sig var riktigt bra idag så var nog avtravningen bäst av allt. Jag höll knappt i tyglarna och Snobben travade på i en lång och låg, rätt rund form, frustade och visade på alla sätt och vis att han var riktigt nöjd. 
 
Skummig runt munnen, fuktig över hela kroppen och halv-trött var han när jag satt av, själv var jag helt genomsvettig. Det märks ju vem utav oss som har bäst kondition iallafall, hehe. Vi är så himla ringrostiga nu, det finns en massa bitar som måste falla på plats och mycket att träna på. Tur vi har lång tid kvar på oss innan tävlingarna börjar komma igång, trim, trim, trim. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback