Detaljer och utvärdering av dagens ridpass.

Publicerat 2015-02-08 kl. 17:32:21 av Isabel Håkansson
Kan man inte trimma sin häst på ridbana eller i ett ridhus så kan man trösta sig genom att göra hästen lite extra fin när man ska rida ut, eller hur? Alla småsaker, så som att linda hästens ben eller matcha ihop en outfit kan göra så mycket tycker jag! 
 
Anyhow, ridpasset idag. Snobben var lika svår och knepig idag, riktigt pigg och gick som på nålar under princip hela passet. Försökte sticka iväg med mig ett antal gånger men hann få stopp på honom varenda gång, som tur var. Det gäller att vara med hela tiden och ligga steget före Snobben när han är så pass pigg som han är just nu, då han är oförutsägbar as HELL. Men det gick bra iallafall och det blev inga brallningar idag, även om det höll på att bli det ettpar gånger.. Haha. 
 
Jag och Snobben var ute och red i 1,5 timme. Trim, trim, trim. Skritt och trav samt lite galopp. Egentligen hade jag velat galoppera mycket idag när underlaget var okej, men Snobben blev så himla stark och springig att jag tillslut bestämde mig för att rida honom mest i skritt och trav för att sen kunna galoppera lugnt och samlat imorgon (förhoppningsvis). Jag ser verkligen ingen anledning till att be om dragkamper med sin häst, så jag undviker det. 
 
Framåt slutet så gick han sååå himla fint i traven, så bärig i formen och med ett flashigt steg! Då klappade jag om honom ordentligt, skrittade honom ettpar minuter på långa tyglar, gjorde halt och satt av för att sen gå med honom förhand hela vägen tillbaka till stallet. Ännu ett pass som startade i kaos men slutade bra, jag kan inte vara annat än nöjd! Huvudsaken är inte att det alltid ser så snyggt ut, utan att det känns bra i magen när man sitter av sin häst och att man aldrig någonsin ger upp. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Lovisa Magnusson

Åh så snygga detaljer :D

2015-02-09 @ 13:31:26
URL: http://lovisamagnusson.horseworld.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback