Ett strikt ridschema är A och O.

Publicerat 2015-02-04 kl. 17:50:00 av Isabel Håkansson
I Snobbens ridscheman dem kommande månaderna ska en veckas planering innehålla.. 
 
• Minst en dag med longering/tömkörning. Det är grymt nyttigt att låta hästen arbeta utan ryttare på ryggen och dessutom är det nyttigt för dig som ryttare att få se din häst röra på sig framför dig. Kanske kan du konstatera att den ser stelare ut i nåt varv, går konstigt eller varför inte.. ser helt perfekt ut? ;) 
 
• Minst 3 dagar med uteritter. Snobben behöver variation i vardagen, se och få uppleva saker. Han mår bra av att få komma ut i skog & mark, arbeta i upp och nerförsbackar och få andas frisk luft. Aldrig någonsin skulle jag tvinga honom gå innanför 4 väggar alla dagar i veckan, det är emot alla mina principer! 
 
• En dag vila. Med vila så menar jag antingen att han bara får stå, bli ompysslad och sedan få komma in i boxen direkt eller skritt förhand/uppefrån ryggen. Att låta hästarna få en dag i veckan är inte mycket begärt och behövligt för dem och deras kroppar om NÅT. 
 
• Ett eller fler lösgörande ridpass. Snobben är stel i kroppen, och om inte minst under vinter-halvåren. Ett lösgörande pass i veckan då Snobben får böja igenom dem stela sidorna, galoppera på med bakbenen under sig på voltspår och skrittjobbas länge kommer göra susen! 
 
Bommar/cavaletti en dag i veckan. Man kan aldrig arbeta för mycket med bommar. Jag älskar alla sorters bomövningar och likaså Snobben! Det är både roligt och otroligt nyttigt. Bomövningar låter b.la magmusklerna jobba på hästarna riktigt flitigt! (Denna punkt är mer när snön smält bort och jag kan rida "normalt" igen..) 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Julia Axelsson

Låter riktigt bra! :D Jag borde nog egentligen också sätta upp lite striktare grunder, hmm. Tror iallafall på er till 110% inför iår, tror verkligen att ni kan blomma fram som satan på de tävlingarma ni kommer åka på, världens finaste och duktigaste Isabel och Snobben!

2015-02-04 @ 22:10:01
URL: http://julialinneaaxelsson.blogg.se
Postat av: Emilia Jansson

Håller med dig till 100%! Jag förstår verkligen inte hur vissa kan rida i ridhus/på ridbana flera gånger i veckan! Jag rider i ridhus/på ridbana i genomsnitt 2 gånger i veckan. Både ryttaren och hästen tycker att det är roligare när man väl rider på banan :)

2015-02-07 @ 00:20:19
URL: http://eryttaren.horseworld.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback