Markarbetsövningar.

Publicerat 2015-02-05 kl. 21:50:12 av Isabel Håkansson
Som jag skrev för några dagar sedan så älskar jag att jobba med bommar. Det går att göra mycket med ettpar bommar och några stöd liksom. Alltifrån att öva hästens kvickhet, träna distanser, magmuskler, underlättar för hästarna när det kommer till galoppombyten och det går att få till riktigt bra lösgörande övningar med bommar. Ett exempel på det är denna övning ↓
 
       
 
Såhär står det om övningen: "Tanken är att du ska rida på åttvolter över bommen och på så sätt få hästen mjuk och eftergiven i båda sidorna. Varannan "åtta" gör du stor (som två 20-metersvolter) och varannan liten (som två 10-metersvolter)."
 
Så fort ridbanan torkar upp och har fått sig en omgång eller två med harven så ska jag helt klart köra på denna övningen under trimpass. Förutom att man med hjälp av denna ridövning verkligen får hjälp med att ställa igenom hästen i sidorna och lösgjordheten i traven så fungerar den ju även perfekt att arbeta med i galopp. Då gör man ett galoppombyte varje gång man kommer på bommen, perfekt ju! 
Kan inte er häst galoppombyte - Då galopperar du fram till bommen, skrittar över den och fattar den nya galoppen när du passerat bommen. Skam den som ger sig!
Man måste trimma, svettas, pressa och framför allt - känna en lycka & glädje i sin träning för att kunna nå fram hela vägen. Var konsekvent, ge hästen uppgifter, ut och galoppera, krama om er häst en extra gång och kör, bara kör.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback