Galna, älskade ponnybuse ♥

Publicerat 2015-02-25 kl. 19:40:54 av Isabel Håkansson
Jag kan beskriva dagens longeringspass med 2 ord: intensivt, och en GALEN Snobben. Jag skojar inte, Snobben slet sig med mig 2-3 gånger och bockade, sparkade bakut och galopperade omkring som en galning runt, runt i paddocken. Så när han slitit sig med mig för tredje gången så tog jag av han alla sakerna och lät honom springa av sig lite på egen hand. Det gjorde han mer än gärna, så synd att jag bara fick på bild när han travade en långsida.. för han gjorde sig riktigt fin med hög svans och riktigt snabb galopp! 
 
När han fått springa av sig i 20 minuter nånting så tog jag på han all utrustning igen och longerade han med snodden i låg form i några minuter i trav och galopp. Han busade lite i galopp-fattningarna och var lite springig men annars var han så fin så! Han har extrema vårkänslor just nu och det går inte att kräva alltför mycket av honom. Hans lilla hjärna är på högvarv och det enda han tänker på är att springa foooort, haha. 
 
Efter det intensiva och långa longeringspasset så tog jag in honom, spolade benen och kände igenom honom noggrannt. Sedan linimenterade jag in bogparti och rygg, tvättade svansen och flätade ihop den, borstade igenom hela kroppen med en mjuk rotborste, satte på honom hans ute-täcke, stretchade igenom hans bogparti och ben och SEN släppte jag ut honom i hagen igen. Det är en lång process, allt fix runt omkring Snobben. Men den bästa är bara värd det allra bästa, right? Min prins. Jag får så mycket beröm av folk i stallet angående hur fin han är i kroppen med tanke på dem sugiga ridmöjligheterna vi har på vintern. Jag är sååå glad just nu! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback