Nu är det detaljerna som måste finslipas!

Publicerat 2015-05-11 kl. 21:42:22 av Isabel Håkansson
3 bilder ifrån framhoppningen ↑
 
Herregud! Vilket ridpass, vilken hoppträning. Som en gott & blandat påse som innehåller både surt, salt och sött. Typ. Det började med att vi fick rida på en volt och hålla oss på nedre delen av ridplanen eftersom det var ridlektion på andra sidan. Snobben tröttnade efter ett tag och låtsades då bli rädd för en massa grejer runtom, trippade omkring och allmänt visade att han var uttråkad. Fick till några fina galopper och han slappnade av relativt i traven iallafall, skritten sitter perfa.
 
Idag hade Snobben mycket egen bjudning & energi när vi kom till hopp-biten. Han var stark, han blev springig. När han har sånahär dagar så gäller det för mig att RIDA. Ingen mesridning på långa tyglar eller slappa ben, utan här gäller 100% fokus ifrån min sida för att kunna rida honom bra. Det är mycket häst att rida trots att han är liten kort sagt. Sista rundan så hoppade vi en bana på 70 och 80cm. Höjden är vårt minsta problem, utan vad vi måste träna på är alla detaljer runt omkring. T.ex att Snobben ibland kan stanna och vägra röra sig ur fläcken... 
 
Så som en slutsats - det gick bra idag. Alla detaljer runtom hoppningen ska finslipas på och vi ska träna vidare inom själva hoppningen också självklart. Jag måste bli bättre och snabbare att REAGERA när vi kommer nära eller om vi hoppar av för tidigt i en kombination för att se till att vi kommer rätt på nästa hinder. Som sagt, allt ska finslipas på. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Michelle Petersson

Härligt att det gick så bra ändå. Så bra att upptäcka vad som behöver finslipas oxå. Då kommer det ju bli toppen sen :D
Kram

2015-05-12 @ 21:50:01
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback