Welcome to the dark side of reality.

Publicerat 2015-05-16 kl. 17:33:00 av Isabel Håkansson
Det plingar till i mobilen, på displayen står det att man fått en ny fråga på ask. Man knapprar in koden på mobilen och frågan man fått lyder såhär: "Du är en äcklig j*vla idiot och jag vill döda dig."  Vad gör man? Man raderar frågan och sväljer alla tusentals frågor som ploppat upp i huvudet under dem få sekundrarna man läst frågan. Går vidare, för inget har hänt. Ellerhur? Eller, du går in på din instagram och scrollar igenom kommentarerna på din favvo-bloggares senaste selfie. Bland kommentarerna hittar du allt ifrån att personen i fråga borde dö, är ful, fet eller äcklig. Vad gör man? Suckar och himlar med ögonen, sedan scrollar man vidare. VARFÖR? Jo, för att det här är vardag. Det här är vårt fucked up samhälle där det anses vara okej att häva ur sig precis allt man tycker och tänker, där sånt här inte är ovanligt. Det här är nu. 
 
 
 
Jag är alltid uppkopplad till alla möjliga olika sociala medier, instagram, snapchat, ask, bloggen, twitter, facebook, kik - u guys name it. Jag har valt att öppna ögonen och jag SER vad folk skriver om varann, påhopp och inget annat än ren & skär mobbning. Den ena är ful hit och den andra är tjock dit.. seriöst? Vi alla ser olika ut, det är ingen nyhet och nånting alla vet som inte är födda under en sten. Så varför inte bara vara snälla mot varann istället? Slänga iväg en snäll kommentar och gör någon glad, det är så himla underskattat. Men det gör mycket, om inte annat för människan som får den braiga kommentaren. ♥
 
Skulle din mamma bli stolt över dig, om hon fick reda på att du hatar på oskyldiga människor bakom en datorskärm, eller skulle din pappa klappa dig en extra gång på kinden om han fick reda på att du hotat folk till livet anonymt? Klart som f*n att han inte skulle göra. Öppna ögonen hörni, vi alla vet bättre än så. Tänk till en extra gång innan du skriver nånting till en annan människa. Snällasnällasnälla. 
 
Det är läskigt, hur så glada och snälla människor kan vända och bli elaka och hatiska online. Kanske känner dem sig helt enkelt helt anonyma och mycket modigare bakom en fet datorskärm där "ingen kan komma på dem". Men vad vet jag. Men som sagt - think before you type. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Julia Axelsson

Går det att få till ett inlägg bättre än sådär?

2015-05-16 @ 17:35:25
URL: http://nouw.com/juliaaxelsson
Postat av: Emilia

Alltså okej, take a motherfucking breath Emilia. DU ÄR BÄST!!! Älskar dina inlägg och dig, tack TACK <3

2015-05-16 @ 22:24:10
URL: http://emiliaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback