En sak jag aldrig förstått mig på..?

Publicerat 2015-05-26 kl. 15:32:00 av Isabel Håkansson
En sak jag aldrig förstått mig på... okej. Varför rider man med sporrar på en het, känslig och oförstörd häst? Vad är det man vill åstakomma genom att sätta på sig ett par sporrar när man har en redan känslig häst eller ponny? Kan någon förklara det för mig? Vore tacksamt.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Stina

För när en stark/pigg häst tar över och bara drar. Då driver man fram den ännu mer så du får tillbaka kontrollen och hästen börjar lyssna igen. Sporren "chockar" den lite.
Finns väl fler anledningar men det var anledningen till att jag hade sporrar på Acke

2015-05-26 @ 16:25:57
Postat av: n

Även fast hästen är het och känslig så kan det vara så att den inte tar skänkeln?:) Händer dock sällan men det tror jag kan vara en av anledningarna:D

2015-05-26 @ 16:53:08
Postat av: Elin

Red med sporrar på min pigga och känsliga ponny, en gång, av den enkla annledningen att hon inte skulle slippa arbete. Pigg: JA, men även lat. Hon tog bara skänklen som framåt istället för att flytta sig i sidled som jag ville. Så med sporrar blev det mer samling istället för framåtframåtframåt och latmasken fick jobba istället för att bryta av varannat steg när hom inte 'orkade' dvs inte ville. Kan garantera att jag inte förstörde henne ;)

2015-05-26 @ 17:40:34
URL: http://nilssonwallden.blogg.se
Postat av: Lina

Oavsett vad för häst man rider så är ju sporren en förfining av sin skänkel.
Har ridit med sporrar på mitt fullblod som var allmänt galen men hon behövde den hjälpen för att lyssna bättre och få mer kontroll på sig själv.
Jag rider idag med sporrar på min häst som är känslig och väldigt nervig men långt ifrån het, det hjälper mig som ryttare att få henne mer lyhörd på det jag ber om.

2015-05-26 @ 21:46:15
URL: http://linanilsson.horseworld.se
Postat av: Fanny

Det är något jag heller inte förstår mig på... Fast jag hatar ju sporrar på vilken häst som helst. Det är konstigt att jag kan rida alla möjliga hästar utan sporrar lika bra som någon som rider med sporrar.. om inte bättre

2015-05-27 @ 12:57:20
Postat av: Sara Fryk

För att förstärka skänkeln.
Jag rider vanligtvis med sporrar på vilken häst som helst, oavsett om hästen är seg, pigg, trött, het och känslig. Att ha sporrar handlar inte om att få fram hästen, att det ska gå fortare. Utan en skänkel-förstärkare. Och sen kan man ha sporrar på stövlarna utan att använda dom.

2015-05-27 @ 18:27:38
URL: http://www.nouw.com/sarafryk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback