Ekonomi-juridik linjen.. vad jag tycker!

Publicerat 2016-01-04 kl. 16:40:00 av Isabel Håkansson
Sv. Hej! Du minns helt rätt, jag går ekonomi med inriktning juridik. Linjen i sig är väldigt bra, men den är TUFF. Det är ett högskoleförberedande program (vilket för mig var självklart att jag skulle gå en linje som var högskoleförberedande), och då är det mer plugg och blir en större press på betygen. Vi läser alla grundämnen + språk, juridik och företagsekonomi. I 2:an så får man välja en inriktning, alltså om man vill gå ekonomi - eller juridik. Så då blir det förmodligen mindre plugg, då man slipper prov, inlämningar och läxor i båda ämnena. 
 
Bästa med linjen är att den är väldigt seriös, och jag är säker på att den kommer gynna mig i framtiden. Har lärt mig grymt mycket på kort tid och börjat se skolan ur ett heeeelt annat perspektiv än vad jag gjort innan. Numera ser jag det som mitt jobb, någonting som måste skötas varenda dag! När jag gick i grundskolan så var jag väldigt bekväm av mig, för att jag fick hyfsade betyg ändå. Liksom. Sämsta är nog just att det är så mycket plugg.. jag kan simma runt i mina läxböcker vissa veckor.. Jag hade nog till 99% valt samma linje om jag fick välja en gång till! 
Dessa gör mina skoldagar liiiite mer älskvärda iallafall.. Philip, jag, Ida och så madde som står lite halvt under kameran.. hehe. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Fanny

Tror inte du ska hoppas på mindre plugg i tvåan ;) jag går ekonomi juridik i tvåan och det är väldigt mycket mer plugg, då det är väldigt stora inlämningar som rapporter i många ämnen. Vi på Gotland har i alla fall F.ek. I tvåan också, även om en valt ekonomi eller juridik :) menar inget illa men tänkte bara säga att det kan bli mycket ändå! Ha en bra dag :)

2016-01-04 @ 17:30:57
Postat av: Lovisa Magnusson

Åh tusen tack :D Hm, alltså det är verkligen ett klurigt val.. ;)

2016-01-04 @ 18:34:50
URL: http://lovisamagnusson.se/
Postat av: Elin Nilsson Walldén

Blir tyvärr mer plugg i 2:an har jag hört :// Har det själv ganska chill nu så lär komma som en käftssmäll sen haha...

2016-01-04 @ 21:41:40
URL: http://nilssonwallden.blogg.se/
Postat av: Julia Axelsson

Åh vad bra fråga och bra att du tog upp det i ett inlägg, många undrar nog, inklusive jag.. Så jobbigt att veta vad man vill, men det verkar som en bra linje ändå och är det högskoleförberedande så går det ju alltid an!

Så jobbigt med mycket plugg, men också såklart nyttigt. Hmm..
Somsagt, bra svar! :D
Kramis och kämpa på <3

2016-01-04 @ 22:29:19
URL: http://nouw.com/juliaaxelsson
Postat av: Molly Bergh

Vad jag har hört (generellt) är 3:an den slappaste årskursen. Tvåan är jobbigast ;)

2016-01-05 @ 22:45:23
URL: http://www.mollybergh.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback