En plogad paddock & en pigg ponny...

Publicerat 2016-01-13 kl. 19:39:14 av Isabel Håkansson
En plogad paddock med benhårt underlag under + en jättesuperduper pigg ponny = ingen bra kombo. ALLS. Snobben hade idag behövt få springa av sig ordentligt, och då menar jag verkligen ORDENTLIGT! Galoppera 10 minuter utan vila, och efter det få trava ytterligare 10. Vem plogar ens en paddock om det är stenfruset underlag under? VEM GÖR ENS DET?!?!?!?! Arg.
 
Blev 20 minuters longering i skritt och trav, galopp på en kortsida där snön fortfarande låg tjock. Han trippade in från paddocken med öronen spetsade och huvudet högt, hade kunnat fortsätta i evigheter till. Men jag vill inte slita på hans ben onödigt mycket genom att låta honom springa på hårt underlag. Och för kunna definera hårt underlag.. jag skulle kunna stå och sparka som en galning på den frusna marken utan att något alls händer och ett endaste litet gruskorn flyger. Det är stenhårt. 
 
Blä, vet ni vad.. jag kan härmed säga att jag hatar vintern. Tänkte på det idag när vi stod där, i bäckmörkret och Snobben bockade och sprang runt på stenfrusen backe medan snön yrde runt oss och fingrarna brände för att dem var så genomfrusna.. Vart är de positiva med vintern? Kan någon förklara det för mig?!?!! 
Vill ha sommar, hoppträningar och en mjuk paddock.. är de för mycket begärt? Really?!?
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Gillar heller inte när paddocken är så. Dock har vi ridhus, lyx. :)-

2016-01-13 @ 19:47:04
URL: http://mathildaliv.blogg.se
Postat av: Elin Nilsson Walldén

Åh vet känslan! Man har ingenstans att rida när paddocken är stenhård och det är mörkt ute, samtidigt som hästen har 110% energi... Får hoppas att vädret blir lite mildare snart :)

2016-01-13 @ 20:44:36
URL: http://nilssonwallden.blogg.se/
Postat av: N.E

Gå gärna med i denna häst grupp för hästbloggare, hästsnack och allt kring häst.
https://www.facebook.com/groups/447395268790406/

2016-01-17 @ 14:45:35
URL: http://nathalieericson.forme.se
Postat av: Lisa Fager

Blev plusgrader hos oss en dag och red i den då sen var ju hela paddocken frusen i knugglor så då var det bara att ploga, hoppas på lite mer pudersnö så är den perfekt sen! Den är åtminstone inte stenhård men sommar vore ju betydligt skönare ;)

2016-01-19 @ 12:08:42
URL: http://lisafager.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback