Planen inför dagens ridpass..

Publicerat 2016-01-21 kl. 15:15:00 av Isabel Håkansson
• Rida där jag vet att han är trygg och säker. Snobben har överskottsenergi x1000 just nu, så jag tänker mig att vi rider en runda som inte ligger allt för långt bort ifrån stallet och som jag VET att han är trygg och säker vid. 
 
• Bara ta det lugnt. Skritt på lång tygel varierat med lite jobb. Flytta undan för skänkeln och böja igenom i sidorna. Alltså, sätta honom i lite lätt arbete så att han får något att tänka på.
 
• Trava och galoppera OM han känns lugn. Känns han uppstressad, på tårna eller överallt och ingenstans - så bara fortsätter jag skritta. Det blir bara till en så kaotisk situation om man börjar trava och galoppera när Snobben är uppstressad. 
 
• Longera honom en stund efteråt om jag känner att det behövs. Lång låg form, bara runt ettpar varv i paddocken. Känner jag att han fortfarande är pigg och/eller behöver mer motion när vi är tillbaka på gården så tar jag ut honom en sväng på linan.  
Strävar efter en så lugn och harmonisk ridning som möjligt, inget bråk, inget tvång och inget slit ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Julia Axelsson

Åh, vilket kul inlägg! Där man bara fokuserar på ridpass och går in lite mer i detalj vad man kommer göra, fler sådana uppskattas från min sida! :D

2016-01-21 @ 15:42:37
URL: http://juliaaxelsson.se
Postat av: Emelie

Härligt att läsa om någon som värdesätter att arbeta för att få sin häst lugn! Många verkar, tyvärr, tycka det är "häftigt" med stökiga hästar...

2016-01-21 @ 16:39:42
URL: http://exaequestrian.wordpress.com
Postat av: Vanessa andersson

Kan du utvärdera hur det gick :)

2016-01-21 @ 20:32:15
URL: http://vanessaandersson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback