Precis som jag ville ha det, *host*

Publicerat 2015-04-13 kl. 21:29:35 av Isabel Håkansson
Jag hade inte ridit på 9 dagar innan jag satte upp på Snobbens rygg idag. Och jag som är känd för att bli ringrostig i min ridning SNABBT satt ju inte på den mest ultimata hästen idag precis. Det var lektion i paddocken samtidigt som jag red, dem red på dem bortre volten och jag hade precis suttit upp på Snobben och börjat ta tyglarna lite smått efter att ha skrittat fram honom förhand i 10 minuter. Tror ni inte hästjäkeln, mitt ifrån ingenstans, får ett frispel och brallar rakt över ridbanan igenom volten där dem andra har lektion? Deras stackars hästar blev livrädda... Dumma Snobb. 
 
Aja, inget att hänga upp sig på. Klapp på halsen så fort Snobben lugnat ner sig och sedan fortsätta som om inget hänt. Det är smällar man får ta när man har lite halvfjolliga hästar, helt enkelt. Efter den lilla incidenten iallafall så lugnade sig Snobben och blev istället rätt fin. Dessvärre upplevde jag att han inte riktigt tog för sig så som han brukar göra, inte höjde ryggen och att han spände sig när vi galopperade på volt. Så av den anledningen så red jag av honom rätt snabbt, såg till att han blev lösgjord i traven och skrittade sedan av. 
 
I stallet sen så märkte jag att ena stiglädret råkat fastna under Snobbens fårskinns-padd.. Jag är 99% säker på att det var det som orsakade Snobbens små spänningar, men för säkerhetsskull visiterade jag hela honom och masserade hans rygg med liniment. Nya tag imorgon, då blir det uteritt. Jag får sätta på mig knäskydd, armbågsskydd och säkerhetsväst för Snobben har alldeles för mycket energi just nu, haha. Meeeen, ponnyn måste ju får lite variation han också! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback