För alla med dålig hy // TIPS #4!

Publicerat 2015-06-01 kl. 13:19:00 av Isabel Håkansson
Det finns många anledningar till varför man kan ha dålig hy. Vanliga vardagssaker som absolut inte kan tänkas vara dåligt för hyn... men det är MYCKET mer än man tror. Jag har punktat upp en liten lista med 6 vardagliga saker som kan vara en utav anledningarna till varför du har dålig hy (om du nu har det).
 
• Duschar du 1 gång i veckan för att spara på håret? Alla svettas, och om inte minst vi ungdomar. Svett täpper igen, bildar bakterier och kan ge upphov till acne eller finnar på kroppen. Well, det är bra att duscha sällan för att spara på håret, men se till att duscha kroppen ordentligt minst varannan dag! 
 
• Äter du mycket onyttigt? Vitt bröd, godis, läsk och annat som innehåller snabba kolhydrater bidrar mycket när det kommer till dålig hy. 
 
• Se till att använda bra produkter som INTE täpper igen hyn. Använder du foundation dagligen? En simpel och billig ifrån H&M? DON'T. Dem täpper igen porerna rejält och låter inte huden få andas = finnar och annat otrevligt. Se över din sminkrutin och vilket smink du använder noggrant. 
 
• Stressar du för mycket & sover för lite? Stressar du mycket bildas mer androgener som täpper till porerna och gör att akne kan bildas, och sover du för lite så blir huden torr då det startar en kedjereaktion där nybildningen av huden avtar vilket resulterar i att huden blir torr. 
 
• Hur ofta rengör du mobilen? Allt som är nära ansiktet ska hållas rent för att undvika att trigga akne eller infektera småsår. På telefonen samlas det oerhörda mängder bakterier som fastnar på din kind när du pratar i telefon. 
 
• Mycket finnar i pannan... schampo & balsam kan vara anledningen. När du duschar och schamponerar in håret, så hamnar det alltid lite schampo i pannan. Se till att skölja bort det, ordentligt. Schampo och balsam är inte bra för hyn överhuvudtaget och kan orsaka irritationer och finnar. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback