Ett stort kliv framåt ★

Publicerat 2015-06-04 kl. 23:02:19 av Isabel Håkansson
En snabb-bild innan ridpasset ↑

Hej på er! Stallet är gjort för flera, flera timmar sedan. Jag har helt enkelt inte orkar slå på datorn för att skriva om ridpasset förrän nu... Jag har precis duschat och tvättat ansiktet & är nu redo för att skriva lite om dagens ridpass iallafall! Sooo, here we go. Först och främst måste jag - faktiskt - få klappa mig själv litegrann på axeln idag. Snobben var väldigt okoncentrerad och studsig efter ettpar dagars vila, men jag tog till vara på hans energi och gjorde nånting bra utav det hela. Inga hårda händer, inget onödigt tjafs, utan dagens ridpass bestod av ren och skär harmoni och lycka för både mig och Mr.S. 
 
Under första delen av passet så skrittjobbade jag honom litegrann, jättefin var han. Tuggade på bettet och var riktigt mjuk och följsam på volt-spår. Över till traven a.ka vår svåraste gångart. Lite okoncentrerad, lite ostabil form, men efter en stunds jobbande så började han släppa efter lite och det kändes helt okej faktiskt! Det är mycket som behöver bättras på för att det ska sitta till 100%, men vi är en bit på vägen. Galoppen, också helt okej och vi båda kämpade på bra. Det var 20grader varmt och solen lyste som allra högst precis ovanför paddocken där vi red. Så vi båda blev trötta fort.. hehe.
 
När jag hade ridit i 35 minuter så var han skummig runt munnen och väldigt, väldigt avslappnad. Sökte sig neråt i formen på helt långa tyglar och var helt lösgjord i hela kroppen. Häftig känsla när hästen jobbar sig neråt i formen utan någon som helst inverkan ifrån ryttaren. Då vet man att man gjort ett bra jobb! Syrran fick rida av honom litegrann barbacka, så himla duktiga var dem båda två. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: sonny

Tack för din kommentar,
Din lilla ponny är inte så dum heller, Väldigt söt :)

2015-06-05 @ 16:52:03
URL: http://nouw.com/Sonnyandersson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback