Ridskoleryttare vs. Privatryttare.

Publicerat 2015-06-30 kl. 14:11:00 av Isabel Håkansson
Snobben och jag 2013 vs. Jag och min sköthäst Dante 2012. 

Ridpassen på ridskolan var sig aldrig lika. Man fick ofta rida olika ponnysar och därav aldrig lära sig rida ponnyn utan och innan. Red jag Dante ena veckan så kunde han vara heeeelt olik sig en vecka senare. För på en vecka så hade minst 7 andra ryttare ridit honom, olika typer av ridning, olika ambitioner, olika duktiga. Hästarna var aldrig sig lika ett ridpass till ett annat, vilket kunda vara både till sin för & nackdel. 
 
Snobben, som är min egna häst, formas, stärks och presterar efter hur endast JAG ridit honom. Känns han stel och kantig ett ridpass, så är det ingen annan än jag och bara jag som kan ändra på det. Presterar han grymt under en hopplektion så får jag ta åt mig utav äran & vara stolt samtidigt som jag tar på mig skulden om han inte gör det. Självklart har man bra och dåliga dagar, men ni förstår principen. 
 
Jag tycker att man ska börja sin ridkarriär på ridskola, och skaffa häst när man är tillräckligt duktig och REDO. Jag själv hade kanske behövt ett extra år på ridskola innan jag skaffade Snobben, men med duktiga och kunniga människor bakom mig som alltid funnits där och hård träning så har det gått bra ändå. Follow your dreams. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Sofie

Håller med dig :) Börja på ridskola och skaffa häst när man är redo ;)

2015-06-30 @ 20:07:04
URL: http://ponnylycka.horseworld.se
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

Jag tycker inte alls man behöver ridskola! Jag och Clooney lär oss rida tillsammans, har gått typ 1 år på ridskola när jag var liten men inget efter det. Jag anser mig som en helt okej ryttare, fast jag måste säga att jag inte kan så många bra övningar och olika grejer man kan göra med bommar och sådär ;)

2015-06-30 @ 21:41:12
URL: http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback