Naturlig hästhållning

Publicerat 2014-05-21 kl. 18:28:14 av Isabel Håkansson
Naturlig hästhållning, natural horsemanchip, naturlig dressyr - kalla det vad ni vill. Natural horsemanchip för mig, om jag ska dra det kortfattat är en sund och frisk häst. Hästen får gå i en stor hage med hag-kompisar minst 8 timmar/dag och ha tillgång till rent vatten, en ren box att sova i och är lycklig och lugn. Natural horsemanchip har aldrig för mig varit att man låter hästens man växa hejvillt och man kastar alla bett man har rakt ner i soptunnan.
 
Självklart är det upp till var och en vad man väljer att göra med sin häst. Vissa hästar, som inte tycker om att ridas är det rätt uppenbart att man inte rider de, det skulle bara vara fel. Men hästar som älskar att ridas, galoppera fort, hoppa, svettas och känna sig otroligt nöjda & stolta efteråt, varför - när hästarna i hela sitt liv blivit ridna - ska man ta ifrån dem det? Snobben t.ex mådde otroligt dåligt i vintras under hans 4,5 skrittveckor. Han ville fram, fram, fram. Han har varit en ridhäst i hela hans liv och blir ostabil i psyket när han inte rids under långa perioder. Börjar bitas, bli sur, otålig etc.
 
Sen har jag en fråga till alla er som skriver/säger att hästarna måste prestrera under ryttare som sågar, piskar, sparkar dem med sporrar, rycker dem i mun.. drar ni inte alla över en kant? Jag menar, om ni skulle rida med bett, skulle det första ni gjorde då vara att såga och rycka i hästen? Njaaa.. Jag vet många som rider otroligt harmoniskt & på ett bra sätt med både bett och sadel.
 
Så SNÄLLA, sluta klanka ner på oss som rider med bett - så länge vi inte missbrukar det eller gör åt helskottans fel, då är det en helt annan sak. Jag är säker på att alla vill sina hästar det absolut bästa, & aldrig nånsin medvetet skulle göra dem illa.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med dig till 100%!!

2014-05-21 @ 18:36:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback