Hackamore och en pigg Snobben

Publicerat 2014-05-02 kl. 14:48:02 av Isabel Håkansson
Igår när jag i vanlig ordning skulle smörja in Snobbens mungipor med helosan så kände jag att hans mungipor var extremt frasiga & torra. Det är så lerigt i hagen dem står i justnu och med tanke på att Snobben går och pillar där hela dagarna så är det klart att mungiporna blir torra tillslut.
 
Jag bestämde mig då att sätta ihop ett litet träns med mitt hackamore som jag aldrig använt, inte så skönt att ha ett bett som skaver där man redan är torr/frasig liksom. Hittade inte hacket och letade hur länge som helst och såg sen att Mickis redan satt ihop ett träns med hackamore + nosludd och ridit med det dagen innan!! Blev asglad och ännu en gång påmind om hur bra Snobben har det med folk runt om honom som bryr sig om honom riktigt mycket.
 
Själva passet gick så bra! Det tog ett tag för mig att komma på hur jag skulle rida ordentligt med hacket men när jag gjorde det gick det helt underbart bra. När jag ridit fram emot en timme så beslöt jag mig för att avsluta honom och fortsätta idag. Vilket jag gjorde.
 
Gick upp 7 imorse och drog till stallet. Gjorde verkligen rätt val som fortsatte där vi slutade igår för fyf*n vad bra det gick rent ut sagt!! Passet idag innehöll galopp och travjobb över en bom, fattningar ifrån skritt där S verkligen fick "sätta" sig och skjuta ifrån ordentligt, tempoväxlingar i alla gångarter osv. Idag gick passet fort och vi red i ca 35 minuter.
Duktiga, fina S ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback