Morgonpromenad

Publicerat 2013-12-31 kl. 14:23:16 av Isabel Håkansson
Upp & hoppa halv 8 imorse, jag var såå trött och sliten men jag tog mig upp ur sängen (tillslut). Släppte ut hästarna och mockade ur stallet. Tog in hästarna och sen tog vi oss en promenad, och med "vi" menar jag självklart Snobben, Philip, Pernilla och mig dårå.
 
Hoppning och markarbetet är lagt på hyllan ett tag framöver, varför kommer ni kunna läsa senare. Hästarna var pigga och glada somvanligt skulle jag vilja säga och dem traskade på bra. Bästa idag var helt klart när vi gick förbi en hage med massa hingstar i och Snobben krullade och blåste upp sig, tog svansen rakt upp och gjorde nått passage-liknande, så himla söt!!

Det var nån för ett tag sen som undrade hur man lärde sin häst puss, och innan jag börjar förklara så måste jag bara så säga att det är världens enklaste sak att lära sin häst!
 
Det enda du behöver nåt gott godis som din häst gillar, grimma och grimskaft. Uppmärksamma hästen att du har godis och placera godisen vid din mun och säg "puss" eller gör ett pussljud med läpparna (det bestämmer du helt själv). Träna korta pass i början så hästen inte tröttnar.
 
När du märker att hästen börjar inse vitsen i det hela så sätt handen med godiset i bakom ryggen och säg "puss" eller gör pussljudet med läpparna. Jag lärde både min sköthäst på ridskolan och Snobben puss på bara några få dagar, det är verkligen jättenkelt!
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback