Gårdagens effektiva stalldag..

Publicerat 2015-09-09 kl. 07:45:00 av Isabel Håkansson
Igår motionerade jag båda hästarna inom loppet på 2,5 timme? Hur duktig är inte jag då, hihi? I vanliga fall så brukar jag ta minst 3 timme/häst, men med lite tidspress och ett packat schema så blev jag väldigt effektiv i stallet. Snobben var först ut med tanke på att han tar mest tid, Philip är så himla okomplicerad att ha och göra med så han går alltid fortare än vad Snobben gör! Hur som helst, jag longerade honom i lång låg form i 30 minuter. Tog fram en bom-serie som han fick jobba över och OJ vad jobbigt det var tyckte Snobben.. I slutet så ställde jag upp så att bom-serien plötsligt blev till 3 stycken små studshinder istället. Tror han började bilda rejält med mjölksyra för han blev trött fort.. Han jobbade på bra iallafall! 
 
Philip fick sig en tur med vagn bakom. En rätt kort runda med tanke på att det börjat mörkna, men några kilometer blev det iallafall i en ökad trav princip hela rundan om man inte räknar med fram & avskrittning. Han fick upp bra flås och orkade hålla igång sin ökade trav betydligt längre idag än vad han brukar. Han bygger på sin kondition mer och mer, ju mer vi låter honom springa med vagnen bakom - desto finare blir han i kroppen, desto bättre kondis får han & desto roligare tycker han att det är! 
 
Planen för hästarna idag är att Snobben ska skrittas ut i rask skritt i 40 minuter. Han ska skos nu på morgonen och brukar alltid bli öm efteråt, so yes. Philip ska eventuellt köras idag igen! 
Två stycken bilder på Snobben igår innan longerings-passet ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback