Ett kanske halvtråkigt - men viktigt ridpass.

Publicerat 2015-09-29 kl. 21:32:37 av Isabel Håkansson
Idag var en sån dag som jag bara satte på Snobben ett skruttschabrak, sadel & träns och ledde ut honom i paddocken. Skrittade fram honom i några minuter och gjorde halter i varje hörn, tempoväxlingar och för honom oväntade volter och svängar här och där för att få honom uppmärksam. Galopperade i samlad form och avslutade med lite bomarbete. Plain & simple, inget mer med det. Ett kanske halvtråkigt - men ändå otroligt viktigt ridpass. 
 
Till en början så kändes Snobben som en sirapsflaska man vänt upp och ner princip, jätteseg och tråkig. Men efter en stunds arbete med halter, tempoväxlingar och annat så piggnade han till. Och själva grejen varför jag lägger in sånahär pass med jämna mellanrum är just för att checka av "lydnaden" och hur kvick och vaken han är för mina hjälper. Själva bomarbetet gick jättebra, han tycker det är så kul att få lyfta lite på fötterna efter ett låååångt uppehåll. Hoppningen får dock vänta tills han fått en genomgång med akupunktur och laser, men upphöjda bommar kommer vi att börja lägga in mer och mer nu! 
Finingen idag. Gräsmagen är fortfarande kvar och alla muskler är definitivt inte på plats, än.. men vi jobbar på det ;) Visst är han väl lite fin ändå?
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback