Att lasta sin häst, några måsten..

Publicerat 2015-09-26 kl. 14:07:35 av Isabel Håkansson
♥ EN LÄDERGRIMMA!! Skulle hästen få panik i transporten, så går en lädergrimma sönder betydligt enklare än en nylongrimma. Snobbens transportgrimma är i läder och har både nos & nackludd - mysigt och lyxigt ska det vara ;) 
 
♥ Transportskydd på alla 4 ben. Eller.. Snobben kan inte ha transportskydd på bakbenen, då går han inte på. Så vi löser den situationen med tjocka paddar, fleecelindor och boots på bakbenen. På frambenen har han transportskydd. 
 
♥ En flätad svans (gärna svansskydd). När man transporterar hästar så brukar dem ofta (iallafall Snobben) gnugga svansen mot bakbommen och när man lastar ur så står svansen åt alla håll.. Så bäst är att både fläta och linda svansen/sätta på svansskydd!
 
♥ Transportgrimskaft att binda upp hästen med. Ett transportgrimskaft är 100% säkrare än ett vanligt grimskaft när man ska binda upp sin häst i transporten, enough said. 
 
Det är mina absoluta måsten när jag transporterar Snobben. Håller ni med mig? 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Lovisa Magnusson

Jag håller helt klart med dig och brukar använda mig av det som du skrivit om. Däremot har jag blivit lite skeptisk till transportgrimskaft eftersom jag hört flera hästar som har fått de på sig när de gått av. Bland annat var de en häst som fick det rakt i ögat.
Självklart brukar jag använda mig av lädergrimma. Men ännu har jag ingen till Korken och har inte hittat någon som jag tyckt om. Det känns därför lite dumt att lägga ner flera hundra på en lädergrimma som jag varken tycker passar bra eller har rätt färg. Men, än så länge har vi bara åkt kortare turer på några minuter till min tränare. Men självklart tycker jag att man ska ha allt du nämnt ovan. Du har inte något bra tips på snygga svarta lädergrimmor? Hööks hade en tror jag och den kändes inte tillräckligt lyxig.. ;)

Svar: Åh, hmmm... kolla bloggen imorgon ;)
isabelhakansson.blogg.se

2015-09-27 @ 09:24:24
URL: http://lovisamagnusson.horseworld.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback