Ridhus träning

Publicerat 2013-11-26 kl. 22:01:00 av Isabel Håkansson

Tid: 1 och en halvtimme

Inriktning & mål: Att rida igenom honom ordentligt, blev även lite hopp.


 

Allt började med bråk på gården, Snobben blev blockerad och tänkte testa om det gick att slippa gå in i transporten. Vi stod iallafall MINST i 30 minuter och bråkade med honom och jag var med om en riktig "nära döden upplevelse" en gång haha. Jag stod vid sidan av rampen och Snobben börjar stegra sig och slå med framhovarna. Rakt upp stod han och hovarna var väl en sisådär 5 cm från mitt ansikte, jätte äckligt var det! När han gick in iallafall så fick han kraft, klapp och så fick han stå och pilla på sitt hö-nät.

 

Mickis började rida honom som ni även kan se på videon, mest basic jobb i skritt, trav och galopp med lite variation mellan volt och fyrkantspår, han var dukig och fick upp flås. Han var väldigt duktig när jag red sen också, kändes något okoncentrerad då det kom in en isis som han blev väldigt intresserad av men äsch!

 

Han kändes så pass fräsch och bra så vi bestämde oss för att hoppa honom lite. Hoppade fram på låga hinder och avslutade med en övning som verkade enkel men var desto svårare haha.. Det var först ett räcke på typ.. 60 som vi skulle rulla över i galopp sedan skulle jag sakta av Snobben till trav och trava över bommen och hindret som låg på 80 några galoppsprång efteråt. Inga höjder eller svåra linjer utan det var liksom bara rakt på, men om jag säger såhär... jag fick inte stopp på hästen till en början. Han blev så satans stark alltså, helt sjukt vad stark han kan bli! Sista gångerna iallafall så saktade han av snällt och då avslutade vi. Travade av honom lång och låg mellan hindrerna och han var sååå fin, duktiga älskade ponny.

 

På mindre än 10 minuter fick vi in honom i transporten också, så jag är glad och nöjd över honom. Tack mamma och Mickis för all hjälp, och så tack till världens bästa ponny♥

Publicerat i Snobbens ridbok, Videos,

Kommentarer
Postat av: amanda

han är så fin hiho

Svar: Hihi Sune med!! Tack så mycket mandi:)
isabelhakansson.blogg.se

2013-11-27 @ 22:20:33
URL: http://nordstromamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback