Så bra dag

Publicerat 2013-11-16 kl. 20:28:23 av Isabel Håkansson
 
Som jag saknat dessa stalldagar, inga planer utöver stallet och att bara kunna njuta utav att andas in den friska luften uppifrån hästryggen eller bara borsta i timmar. Så bortsett från att båda ponnysarna var vilddjur idag så var dagen inte långt ifrån perfekt.
 
Började med att ta ut Snobben på en tur.. eller jag hann inte jättelångt förrän 2-3 älgar kom springandes nerifrån skogen. Snobben springer hem med hjärtat i halsgropen och bestämde sig därefter att han inte skulle gå ut igen, Börje såg alltihopa (han står i stallet och har travhästar) och sa att jag gärna fick rida bakom honom när han körde.
 
Det gick bra tills vi kom ut på travspåret och började trava, haha Snobben fick nåt ryck och började skrika, hoppa upp & ner, bocka och allt vad som nu kan kommas på, tror han var taggad och något frustrerad över att han inte var lika snabb som Börjes stora travhästar. När vi kommit en bit så bestämde jag mig för att stanna Snobben och sen svänga in på en annan ridväg än vart Börje skulle, allt för Snobbens bästa och att han inte skulle bli helt sönderstressad eller kanske t.om skada sig.
 
I början trippade han bara omkring men då flyttade jag honom sidvärs och varierade mycket form varvat med halter och travintervaller och då slutade han trippa. Visste inte riktigt om jag vågade mig på att galoppera eller inte när vi kom ut på galoppslingan men vafasen tänkte jag sen och fattade galopp. Det gick så himla fort och Snobben blev stark MEN han lyssnade ändå och jag kunde bryta av, öka och sakta galoppen om jag ville ändå. Han bytte galopp typ vartannat steg men så gör han om han är taggad haha, det är så typiskt Snobben det bara kan bli ;)
 
Efteråt tog jag ut Philip på hans andra tömkörningstur hemma hos oss. Vid dethär laget hade det börja blåsa storm och det påverkade Philip något otroligt. Då & då sprang han åt sidan eller galopperade på stället, dock tänkte jag inte mer på det utan fortsatte gå. När vi gick förbi ett gärde så fick han för sig att galoppera ut på gärdet med mig bakom, och jag blev helt paff haha.
 
Fick inte stopp på honom först men sen så bara "NEEEEEJ" och så tvärstannade han och likaså jag. När vi kom upp på vägen igen så vände jag efter ett par meter och travade honom hela vägen hem. Avslutade honom i paddocken genom att galoppera honom på en volt runt mig innan han fick skritta en stund. En del bakutsparkar och pip blev det men det var av ren glädje och energi. Säg ALDRIG att shettisar är barnponnysar för dem är envisa och starka som oxar, dock kan jag hålla med er om att dem bör vara det sötaste som skådats♥
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback