Snobben & Elcha 06/02-16

Publicerat 2016-02-07 kl. 10:10:00 av Isabel Håkansson
↑ Snobben igår ↑ 
 
Började med att ta in Snobben för att borsta honom. Han var på riktigt myshumör igår och ville hela tiden vara nära mig, pussas och kolla vad jag gjorde. Sötis! När jag borstat honom färdigt och gjort honom redo för ridning så gick jag ut och satte upp. Red en runda i skogen, och Snobben var riktigt pigg och lyhörd! Lyssnade på minsta lilla smackning och/eller signal ifrån mig uppifrån, så det var riktigt roligt att rida. Lät honom mest gå på halvlånga tyglar och skritta på i ett raskt tempo, men vi travade och galopperade även en del! Supermysig ridtur hade vi, min favorit och jag ♥
 
↑ Elcha igår ↑
 
När Snobben var riden och klar så tog jag in Elcha för att rida henne. För det första - FÖRF*N vad jobbig hon var när jag skulle spänna sadelgjorden!!! Jag fick stå i säkert 10 minuter innan jag med nöd och näppe kunde spänna den. Hon blåste upp magen likt en ballong när sadelgjorden åkte fram, blev helt svettig såsom jag fick kämpa.. hehe. I ridningen så var hon väldigt uppstressad och pigg till en början, och att skritta kom inte på frågan för damen ;) Gjorde mycket volter, halter och serpentiner innan hon sakta men säkert började slappna av och sänka huvudet. 
 
Trav och skrittjobbade enbart, då det var så dåligt underlag i paddocken. Fokuset låg bara på att få henne avslappnad och lugn, vilket hon även blev framåt slutet. Red henne på hackamore vilket hon funkade jättebra med! Hon blev liiite stark, men det tror jag beror på att hon inte blivit riden så mycket tidigare i veckan. Jag är nöjd över passet på henne iallafall. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Alexandra Stenlund och Elin Magnusson

Fina bilder!

2016-02-07 @ 14:31:52
URL: http://modebytjuvkil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback