En blänkande päls innebär inte pälsglans

Publicerat 2014-03-10 kl. 12:30:00 av Isabel Håkansson
Är emot pälsglans på hästarnas päls, förstår inte innebörden alls och detkänns bara som en slarvig genväg till en blänkande päls. Den enda gången jag använder pälsglans är i hästarnas svansar eftersom det blir lättare att reda ut dem då. Jag älskar att borsta & pyssla och har alltid gjort det, vilket är till en stor fördel. Tycker det är så himla viktigt att man lägger tid till annat än bara ridningen och kommunicerar ifrån marken också.
Här har jag inte haft på en droppe pälsglans och jag tycker pälserna ser rätt fina ut ändå haha. Philip har en helt annan kvalité på pälsen än vad Snobben har. Philips päls är mer ullig och "sträv" medans Snobbens päls är kort och len.
 
Jag tänkte tipsa lite om borstar och sådär som gör att mina hästars pälsar blänker.
Microfibersvampen är så bra! Ett väldigt billigt alternativ som fungerar superbra som en sista finputs innan träning. Det ända negativa är väl att dem lätt blir äckliga om man använder den när hästen fortfarande är skitig..
 
Rotborstar i gethår är superbra och ger verkligen goda resultat. Skulle rekomendera dock att borsta hela hästen ren först med en lite hårdare borste/borstar så man får bort skiten ifrån "grunden".
Bästa redskapen att använda sig av nu när hästarna lätt blir dammiga (iallafall mina hehe). Jag brukar köra med dessa två flera omgångar tills hästen är helt fri från damm. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback