Hej alla vuxna där ute, mvh dagens ungdomar.

Publicerat 2015-08-05 kl. 15:37:00 av Isabel Håkansson
Jag vet inte hur det var för 20-25 år sedan, men i dagens läge är sociala medier en stor del i vårt liv. I våra mobiler så är apparna instagram, snapchat och facebook obligatoriskt. Minst 3 gånger om dagen så måste vi få kolla och uppdatera oss om vad andra lägger upp eller har lagt upp under dagen. Vissa känner sig tvugna att kolla 3 gånger i halvtimmen. Tragiskt? Kanske. Men det är såhär dagens samhälle format oss. Det är tabu att inte ha smartphone, något man skulle skämmas över om man inte hade. 
 
I dagens läge, så är det inte ovanligt att man börjar med smink när man är 11-12 år. Att man rakar bort ögonbrynen och ersätter dem med svarta, smala sträck som istället ska föreställa ögonbryn. Det är snarare ganska vanligt, väldigt vanligt faktiskt. Om det är snyggt? Inte alls, men det är så vissa (många) 12-åringar tror man ska se ut för att passa in.
 
I dagens läge, så är det ovanligt om en person inte druckit alkohol eller testat röka innan den fyllt 18 år. Notera: OVANLIGT. Dem flesta börjar dricka i åldern mellan 14-16 år. Kanske inte alltid för att man i grund och botten VILL dricka, men för att det är tabulagt att vara nykter eller inte dricka på fest. Och att gå på fest med sina kompisar, är något som man inte säger nej till (oftast). Om det är dumt och helt åt skogen fel? Japp. Det vet vi alla om, så vi lämnar det där. 
 
I dagens läge, så är det tabu om man inte haft sex innan man fyllt 17 år. Men man är slampig om man haft sex innan man fyllt 15, iallafall om man är tjej. Viktigt att komma ihåg. Det är vanligt att man pratar öppet om andras sexliv, gärna skriver man ut det på socialamedier också. Idiotiskt? eh, ja. Så, varför gör man det? Ingen aning. 
 
Förlåt. Förlåt för att vi kan framstå som jobbiga och oförstående ibland. Vi förstår faktiskt mer än vad ni tror, och vi VET att en del saker vi gör är dumma, och att valen vi ibland gör blir och är helt fel. Men... ibland gör man saker för att man känner sig tvingad, vill passa in eller helt enkelt bara känner för det, där och då.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: fanny

OMG vad jag känner igen mig! Alla "regler" som man måste följa osv, asså palla, men annars blir man dömd och man är konstig och bla, bla... själv är jag nog världens "konstigaste" ungdom, iaf enligt de som verkligen håller på alla "regler"

2015-08-05 @ 16:44:37
URL: http://fanys.blogg.se
Postat av: Emilia

TACK för ännu ett fantastiskt inlägg. Vilken stjärna du är!

2015-08-05 @ 23:22:42
URL: http://emiliaa.blogg.se
Postat av: Molly Bergh

Så sant. Speciellt andra punkten du pratar om. Barn/ungdomar dricker inte för att det är gott, utan för att det är "coolt". Och bara där har ju någonting gått riktigt snett.. Bra inlägg!

2015-08-05 @ 23:49:04
URL: http://www.nouw.com/mollybergh

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback