Charmiga

Publicerat 2013-10-27 kl. 22:51:00 av Isabel Håkansson
Jag i min hjälmfrilla, ponnyn iklädd i sin pyamas och lite idomin i mungiporna med hans fina *host* reflexgrimma som han har nu på hösten i hagen.. charmiga!

Red ett grymt pass på Snobben nu i eftermiddags. Han blev t.om lite fuktig/krullig efteråt (kolla bilderna) vilket han nästan aldrig blir, så lite jobbigt måste han tyckt att det var iallafall! Idag körde jag igenom galopp-programet som jag och Mickis tränade på i förrgår fast jag la till 3 bommar. 
Haha det är inte med stolthet jag visar er denna bild med min snygga ritning över hur övningen ser ut.. För er som inte förstår så kommer man först in på en lite mindre volt i galopp där man har en bom på en utav sidorna. Här ska man ha en ganska låg form och sitta kvar över bommen. Man kommer så många gånger man känner att man måste/vill komma på volten och sen fortsätter man galoppera ut på spåret där du har 2 bommar med 8 meters mellanrum.
 
Jag tog upp formen på honom litegrann över dem 2 bommarna men det gör man som man vill. Imellan bommarna räknar man galopp-språng och kan öka och minska galoppen därimellan. När jag ökade galoppen som mest fick jag in typ 3 galoppsprång imellan bommarna och när jag kortade upp honom så mycket jag (och han) orkade utan att bryta av så fick vi in 5 språng.
 
Utöver den övningen körde vi mycket volter och serpentiner i skritt och trav med och utan stigbyglar. Jätteduktig var han!
Philip fick som vanligt också vara med och rida, han och Pernilla hade ett bra pass och Philip var VÄLDIGT pigg. Imorgon ska det regna så det får bli en promenad och kanske lite longering för båda två.
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Thilda Holmner

Tycker övningen var bra beskriven! Han e så fin din pålle :D

Svar: Åh tack Thilda!
isabelhakansson.blogg.se

2013-10-30 @ 12:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback