Igår & idag - hästrelaterat

Publicerat 2013-10-31 kl. 15:07:52 av Isabel Håkansson
Igår: Åkte till stallet runt 1 och fixade stallet. Mockade båda boxarna, sopade, bytte vatten och skurade hinkar, gjorde kraftfoder, skar & tvättade äpplen, packade hö och la in allting i transporten som vi skulle ha med oss på träningen. Efter det tog jag in Philip och vi tog oss en liten pw runt Armanbo.. eller snarare jag powerwalkade och han travade ;) När vi kom tillbaks till stallet så spolade jag av ben, hovar och ryktade honom. Det är så äckligt och lerigt i hagarna nu och jag är så rädd att hästarna ska få mugg.. eller iallafall Philip med sitt långa hovskägg!!
 
När Philip var klar tog jag in Snobben och spolade av hans ben och hovar. Ryktade honom länge och satte på honom lädergrimma, transportskydd och transport-täcke. Snobben har endast åkt transport 2-3 gånger sen vi köpte honom så han är lite jobbigt att lasta, men lastningen dit gick faktiskt bra :) Vi vill inte rappa in honom eller ta en longeringslina och trycka på honom bakom utan vi följer med honom upp på rampen och sen får han gå in själv. Det tog kanske 5-7 minuter att lasta honom när vi skulle ifrån stallet så det var ingen fara.
 
Själva träningen gick bra! Vi hoppade låga hinder och tränade kontroll och så fick han hoppa vattenmatta och trippelbarr för första gången, jätteduktig var han. När vi skulle lasta honom på vägen hem så hade han bestämt sig för att inte gå in i transporten.. det tog upp mot en timme att få in honom och jag blev jätteledsen. Jag hatar att bråka med Snobben, och speciellt bara för en sån onödigt grej som att han ska ställa sig på tvären och envisas. Vi har ingen som helst aning om hur han var van vid att bli lastad heller, om han var van att man har ett spö på honom och lina bakom direkt. Somsagt vi har ingen aning.

Vi vill använda oss av så små hjälper som möjligt och vara rättvis mot honom. Och så mycket bättre som han blivit nu både i ridning, UTERITTER (helt annan ponny) och i stallet så vet vi att det är det rätta för honom. Om man är snäll mot honom så är han oftast snäll tillbaka.. bästa ponny♥

Idag: Syrran fixade stallet och jag hade inte tänkt att åka dit idag men jag åkte iallafall för att få träffa hästarna. Dem är verkligen dem bästa glädjespridarna och efter igår med lastningen och allt så kände jag att jag behövde få träffa Snobben och ha lite kvalitéts-tid med honom. Spolade av honom först, ryktade honom och sen gick vi ut och tränade lite kommunikation både löst och med grimskaft. Han följer efter mig vart jag än går och det är en så j*vla häftig känsla. Verkligen.
 
Gick ut på en promenad efteråt och bara klappade om honom och visade honom att han är den bästa i världen. Nu ska jag åka till Stockholm med papi och bara vara, komma bort ifrån Sala ibland kan vara så himla skönt. Puss på er och förlåt för det extremt långa inlägget!

Kommentarer
Postat av: Linda

Ibland önskar jag att alla vore som du, både i beteende och hästmässigt. Du verkar så otroligt snäll och du hanterar och sköter dina hästar skitbra. Fortsätt som du gör nu och du kommer komma långt <3

Svar: Men gud, tack!!
isabelhakansson.blogg.se

2013-11-01 @ 09:58:15
URL: http://Lindab.blogg.se
Postat av: Matilda

Synd att han ska krångla, men det är så typiskt Snobben. Vi har haft en longerlina på sidan, inte använt den på honom utan bara som ett stöd bredvid, då har vi inte haft problem allt. Han har många gånger trampat bredvid rampen och efter det inte velat kliva på, så den har fungerat som en "vägg". :)

Så glad att det går bra för er och att ni trivs ihop fortfarande! Saknar lillskiten ibland, men han passar så mycket bättre hos någon som inte har mina ambitioner inom dressyren :)

Svar: Ja, det är nog mest testgrej.. Haha han bestämde sig att han inte skulle in i spolspilltan ett tag också men det är borta nu haha :)

Han har blivit så himla duktig och utvecklats både kropps-mässigt, ridmässigt och fått ett bättre psyke. Tror mycket beror på att det är ett mindre stall och bra hjälp på sidan av. Han har faktiskt lärt sig skänkelvikning & galoppombyte haha ;) Lill prinsen.
Kram på dig
isabelhakansson.blogg.se

2013-11-05 @ 10:04:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback