Kvällstankar

Publicerat 2013-05-21 kl. 22:44:57 av Isabel Håkansson
Tänker på allt, på sommaren framför allt, alla hästar vi kommer ha hemma och skolan.. Är så himla lycklig nu, allt har verkligen fallit på plats, trots alla omständigheter <3
Idag fick jag reda på att jag ska få hem Akter ifrån SORF istället, han skötte jag om mycket förut och så fort jag hade tid över under min lilla ridskoletid så ställde jag upp honom och borstade på honom. Ett riktigt busfrö, huur charmig och go som helst!
 
I sommar är det jag, Snobben, Philip & Akter som jag har uppstallade hemma hos Märta, känns helt grymt! Madde kommer ha Philip en hel del, och som ni vet så har hon fått rida honom 1 gång/vecka nu under 3 veckor och dem trivs himla bra tillsammans :) Så i sommar så ska jag hjälpa Madde & Philip att komma varandra närmare varandra och grundtanken är ju att dem ska få ett bra band och ha skoj liksom, det blir nog toppen!
 
Snobben ska tränas och hållas igång som vanligt, mycket fokus på galoppen då det är den som måste byggas upp och jobbas med nu efter hela vinter halvåret då vi bara nötte skritt  och trav, skritten är en barnlek och traven är 99% färdig. Sen är tanken att han ska få 1 skritt/vilo vecka i sommar, får se hur länge det blir, det kan bli 4 dagar också efterom S blir lite... konstig om han får vila för länge. Men lugna dagar/veckor är så himla nyttigt också för hästen att få ta det lugnt, andas och vara häst för att sen fortsätta ridas och tränas :)
 
Sen Akter kommer ridas och aktiveras efter ett schema som man får ifrån SORF.
Shettisarna som jag kommer att ha (alltså Akter och Philip) kommer ridas 3-5 dagar i veckan, vila 1/2 dagar och antingen köras, tömköras eller longeras MINST 1 gång i veckan och S kommer ridas ca 5 ggr/vecka, vila 1 gång och tömköras/longeras 1 gång. Tycker det är så viktigt med variation och att hästarna får jobba utan ryttare på ryggen.
YOU can TRY but NEVER stop me, caus THIS is what I'm made OF.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback