Dagens träning 08/1

Publicerat 2013-08-01 kl. 22:39:05 av Isabel Håkansson
Inriktning: Dressyr/hopp
Tid: Lite drygt 2 timmar så det blev långt.
Positivt med passet: Snobben var hur pigg som helst när dem kom hinder med i bilden, drog mot hindrerna och öronen var spetsade hela tiden! Sen var min sits helt okej och jag kunde verkligen rida igenom hela honom och han gjorde klockrena byten. Mycket var bra idag :)

Mickis fick rida honom först bara för att känna hur han var nu efter en hel sommar liksom då hon inte ridit honom. Hon sa att han kändes fin, lite stel i vänster men han lossade efter en stund. Efter henne hoppade jag upp och vi gjorde en massa trav övningar, red slalom mellan hinder och tränade på att jag skulle få med mig hela honom så att han inte flyter ut och det gick superbra! Sen började vi med en hoppövning som kallas "dogleg" och han drog på och blev stark men gick ändå att reglera. Vet inte varför han blev så pigg bara sådär men jag gissar på att det var för att hindrerna kom in i bilden ;) tycker det är roligt nu när han är positiv till hoppningen och har lite egen motor.
 
Skrittjobbade lite därefter medans hon fixade en kombination på 3 hinder. Jag fattade galopp och galopperade ett varv innan jag svängde in på kombinationen och han hade ett lagom snabbt tempo, svängde in mot kombinationen och tror ni inte S galopperar på dubbelt så fort då eller?
Han hoppade iallafall hur bra som helst och inga stopp fick vi heller förutom en gång då jag gav honom för mycket tygel = han smet förbi men annars så rullade allt på bra. Vi hoppade bara småhinder men vi tar det sakta men säkert och Snobben ska få känna sig bäst på det han gör. Efter idag kom vi båda överrens om att jag ska börja hoppa studs lite då & då för att få honom lite kvickare i benen, så det blir det antagligen på nästa träning också.
 
Påvägen hem pratade vi om hans utveckling, så mycket bättre han blivit. För ett år sedan stannade han ofta och jag flaxade och var rädd, han gick med huvudet upp i nowhere och att rida ut fanns inte på kartan. Nu gör han allt detdär, hur enkelt som helst för min Snobben. Efter träningen invingde vi spolspilltan för första gången för dethär året, helt blixtstilla stod han, framsteg där med. Nöjd ryttare, ponny och tränare efter dethär passet kan jag säga!
 
Det var ett till ekipage som gjorde framsteg idag förresten, Pernilla och Philip red ut en sväng helt själv idag, och sen red Pernilla själv i paddocken. Mycket skritt och trav men även lite galopp på långsidorna i slutet, duktiga dem!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: JONNA ♡ shettis

så grymma!♡

Svar: Åh tack Jonna, då ska vi inte tala om dig och Arkus! <3
Isabel Håkansson

2013-08-04 @ 21:03:34
URL: http://ponnyvalack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback