Måndag

Publicerat 2013-08-26 kl. 22:33:00 av Isabel Håkansson
Idag är det måndag, eller ja... måndagen är väl så gott som förbi ;) men iallafall. Godkväll eller hur jag ska säga, idag har varit en ganska lugn dag. Gick först i skolan, försov mig och hade en halvtimme på mig att fixa mig, klä på mig, packa väskan och äta frukost. Allt slutade med att jag bara kletade på mascara, satte upp håret i tofs och tog dem klädesplaggen som låg högst upp i garderoben, frukosten struntade jag i. Skolfoto togs idag och jag är osäker på resultatet, buhu.
Aja, efter skolan så tog jag bussen hem. Bussen ställde sig på fel sida utav gatan och eftersom ingen förstod att det var den bussen som skulle hämta oss så började de den åka och det var då alla förstod, så alla sprang över till andra sidan gatan och klev på, alltså det måste ha sett så fult ut haha. Väl hemma iallafall så gjorde jag nudlar och sen så cyklade jag och Sandra till stallet för att mocka innan träningen. Så ja, vi mockade och gjorde mat samt gick en pw med ponnysarna. Snobben var ju hos en som kollade på honom idag. Han hade skött sig jättebra där borta och varit så snäll så, och precis som jag trodde så handlade allt om att han var stel. Så nu har vi köpt nyponpulver som han ska ha 1 gång om dan i maten och nyponolja som han ska masseras med på utplacerade ställen (har pappret i stallet).
Sen så har jag även fått som ett "upplägg" hur jag ska dela in passen osv nu i början. Skrittas fram i nästan en kvart, sen börjar jag med att trava fram på halvlånga tyglar så han får komma igång INNAN jag börjar jobba honom. Jobbar honom i lång låg form i skritt och trav, volter och 8-volter är något jag ska göra mycket nu för att han ska få böjas igenom. Galopp när jag känner att han är helt igenomriden, sen efter att jag avslutat honom så ska han skrittas av ganska länge för att undvika träningsverk. Så nu dem första dagarna så är det liiite lugnare och sen framåt helgen om vi känner att han är okej såklart så får vi börja rida som vanligt. Fleecetäcke om nätterna gäller nu när det börjar gå mot kallare tider och så får man sätta på honom tjockare täcken när det behövs sen. Viktigt att han håller sig varm nu och rör på sig mycket så att han undviker att bli ännu stelare. Lets go, jag är supertaggad på att börja rida igen!
Mickis och fina Snobben.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback