Pyssel

Publicerat 2013-09-26 kl. 22:26:00 av Isabel Håkansson
       Några bilder ifrån stalldagen

Känner att bloggen ligger lågt just nu.. Men hursomhelst, hej! Idag vart det en riktig pysseldag i stallet där jag b.la smörjde all läderutrustning, mockade, packade hö, skrubbade hinkar och borstade lortgrisar till ponnysar. Snobben motionerade jag genom att skritta och trava honom på långsidor i paddocken barbacka. Mycket volter, serpentinbågar & 8-volter blandat med halter och lite backträning på det. Började passet med att jobba honom lång och låg, mot slutet plockade jag upp honom lite mer i formen och avslutade passet med att böja igenom honom, nöjd ponny!
 
Philip tänkte jag cykla en liten sväng med men det blev ändrade planer när jag såg att han tagit av sig grimman idag igen och jag var tvungen att gå och leta den i deras nu enorma hage.. Av grimskaftet jag hade med mig gjorde jag som ett litet "koppel" som jag trädde runt hans hals och så fick han vacker tass gå med mig och leta efter grimman som han envisas med att ta av varenda dag. Borstade och pysslade med honom iallafall i stallet sen :) en tråkig sak också.. Philip har fått stålröta, ganska vanligt vid denhär årstiden men usch så tråkigt! 
 
Börje ska sko om båda ponnysarna och lägga på en olja mot stålröta och därefter ska hovarna görs rent och penslas på med tjära varannan dag. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback