Hur pass sträng bör en uppfostran vara..?

Publicerat 2013-09-09 kl. 13:48:01 av Isabel Håkansson
Förut, när jag & M drev ponnyryttarnaa så gillade jag att skriva åsiktsinlägg, så det tänkte jag göra nu. Eller åsiktsinlägg är det väl igentligen inte.. utan mer som ett vanligt inlägg med lite tankar och funderingar tillsammans med hur jag själv brukar göra ihop till ett lite längre inlägg. Så idag tänkte jag skriva lite om hur hård en hästs uppfostran bör vara.
 
Dem allra flesta ponnysar och hästar blir tittiga och piggare än vanligt när man rider ut, iallafall mina ponnysar blir det. Jag låter Snobben både titta och dra på extra när man är ute och rider, jag tycker bara det är roligt när han är positiv ute eftersom han förut inte gått ett enda steg bort ifrån gården. Är det nån ny häst i hagen när man rider förbi eller om dem sågat ner träd på åkern så brukar jag stanna honom så han får titta på det och sen gå vidare. Att galoppera ute är det bästa Snobben vet så då brukar jag låta honom ha lite eget tempo sålänge det går att reglera och jag kan både gasa och bromsa och han svarar på det.
Mamma & Snobben. Shiiit vad pigg Snobben var dethär passet, men han lyssnade ändå riktigt bra och det gick att göra nånting bra utav hans energi istället för att hålla på och bråka.
 
 Här däremot så skrittade jag honom.. eller ja fram tills han fick sitt lilla ryck och drog iväg mot ett hinder vi hade på diagonalen.. fick stopp på honom iallafall innan hindret och det han gjorde då var inte okej. 
 
Samma sak om Snobben skulle stanna på ett hinder, nu är dethär väldigt olika från häst till häst men iallafall Snobben stannar ALDRIG om det är inte är nåt fel, att jag lagt honom lite knasigt eller så, aldrig. Som på p&j'n när han stannade så bara klappade jag om honom och körde igen, jag blev absolut inte arg eller besviken på HONOM utan mer på mig själv eftersom att - när jag gjorde om och gjorde rätt så hoppade han hur bra som helst, enkelt!
Snobben gör ingenting gratis at all och även om hindret låg på 60 vilket är som en bom på marken för S så stannade han när jag la honom fel.
Världens bästa ponny för mig som varit hopprädd.. ♥
 
Ofta ligger felet hos ryttaren och inte hos hästen eller ponnyn.. som när jag leder Philip t.ex så skulle han aldrig dra ner huvudet och äta gräs medans han med min syster kan ta sig en och annan tugga då & då, och med Mickis så kan Snobben galoppera kilometer på kilometer i form och med mig kanske bara en kilometer för att jag inte är tillräckligt stark och inte orkar.
      Sen kan ju självklart hästen göra fel och vara dum ibland den också men OFTAST så uppstår det problem för att ryttaren inte gör rätt.
Okej mina typ 70 läsare, om nån har lust att tillägga/skriva nånting, så skriv i kommentarsfältet ↓ Dethär inlägget blev rätt luddigt men jag hoppas ni har överseénde för de. 
 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Essmailda

oooooooooh drömponny <3 men ja, bra inlägg håller med!

Svar: hihi min med! <3 tackar!
isabelhakansson.blogg.se

2013-09-09 @ 13:50:16
URL: http://ingenblogg.blogg.se
Postat av: Vilmiiii

Asbra ju, helt rätt!

2013-09-13 @ 21:02:57
URL: http://vilmalindstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback