164cm på shettis?

Publicerat 2015-07-09 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Kommer ni ihåg när jag la ut denna bilden? ↓
Jag kan hoppa upp och rida Philip ibland, endast i utbildningssyfte för hans skull (notera: nån gång i månaden). Han är trots allt bara 8 år, och kommer att vara en ren och skär barnponny i framtiden. Då måste han lära sig rätt och att han inte får tvärnita, gena i svängarna och styra och ställa själv under ridning. Jag hade verkligen förväntat mig negativa kommentarer, men dem flesta som kommenterade tyckte inte att jag såg stor ut alls? Haha. Själv tycker jag att jag är alldeles för lång på Philip, men det är inte så att han lider utav det. Tvärtom. Vi hoppade faktiskt över hindrena på bilden helt utan problem!
 
Nu har jag - antagligen- fått lite nya läsare... vad säger ni? Är det okej att rida shettis trots att man är 164cm lång? 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Rebecka Gumse

jag liksom du rider Shettis(nån gång i månaden) i utbildnings syfte för han, jag är också 164cm lång .
Däremot har min väldigt mycket humör så skulle aldrig i dags läget låta ett barn rida han och därför rider jag men då han ej rids så körs ju han istället . Men de är ju tänkt att han ska kunna gå som barnponny och ijust nu är han alldeles för grön för det :)

2015-07-09 @ 15:22:11
Postat av: Josefine

Jag om någon ska inte döma sånt här eftersom jag var medryttare på en lite större shettis när jag var 1.74 cm lång (är 1.83 cm nu så det skulle ju aldrig ens gå), haha ^^ Men jag tycker att så länge man inte är för tung eller att man känner att ekipaget blir för obalanserat så är det ju nemas problemas!

2015-07-09 @ 15:51:11
URL: http://nouw.com/josefineflinkfeldt
Postat av: Divorce your horse

I utbildnings syfte så tycker jag att det är bra att små vuxna ryttare faktiskt kan hoppa upp och rida ponnys några kortare pass och inte allt för ofta :)

2015-07-09 @ 16:09:45
URL: http://divorceyourhorse.se
Postat av: Rebecca

Vikten är det viktigaste tycker jag.
Personligen tycker jag dock inte man ska hoppa när man är så lång.
Jag är 158 cm lång och väger ca 53.
Men jag vill ändå inte mer än sitta på min shettis och skritta max.
Får henne insutten så en liten ryttare sen kan rida.
Men min ponny är nog lite mindre än din med :)
Känner man sin häst så vet man vad dom klarar ju :)

Svar: Yes! :) jag väger 44kg och han är ca 1,07cm i manken och ganska grov i typen. Han verkar inte ta någon som helst skada utav det.
isabelhakansson.blogg.se

2015-07-09 @ 16:19:21
Postat av: Molly Bergh

Jag tycker det är helt okej att rida små ponnys, i utbildningssyfte! Ser många ryttare ute på tävlingsbanorna som är alldeles för stora för sina ponnys och det är självklart inget jag tycker om. Men som sagt, om ponnyn ska gå med små barn så finns det ju ingen mer logisk förklaring än att en ryttare som har mkt kunskap ska lära ponnyn det innan man sätter upp små barn. Och varken din höjd eller vikt skulle jag tro sliter mycket på honom om det inte är så att du rider honom varje dag (vilket du sa att du inte gjorde, haha) så tror inte det är någon fara! :)

2015-07-09 @ 17:52:31
URL: http://www.nouw.com/mollybergh
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Jag tycker inte att ni ser så proportionerliga ut, haha, men som du skriver så tycker jag definitivt att det är okej att hoppa upp i rent utbildningssyfte. Det är svårt att få små ponnyer välridna eftersom att det oftast inte finns så små ryttare som är så duktiga att de kan utbilda ponnyn.

2015-07-09 @ 23:22:01
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Stina

Jag är typ 170 och ska rida till en shettis i stallet........ Hahah det är illa!!! Men har ett syfte de också.. :)

2015-07-10 @ 06:23:56
Postat av: Johanna

Om hela ekipaget är balanserat så är det ok tycker jag om det är i utbildningssyfte och inte alltför ofta. Värre skulle det vara för mig som är lite över 170 cm...

2015-07-19 @ 17:36:31
URL: http://nouw.com/hastfunderingar
Postat av: Ella

Tycker de är rätt att göra det någon gång ibland som utbildning. Speciellt när du inte väger nå mycket alls & har så bra balans & gör de till ett bra jobb!
Kram♥

Svar: Tack så jättemycket! Kram <3
isabelhakansson.blogg.se

2015-07-23 @ 18:51:00
URL: http://ellapalmqvist.horseworld.se
Postat av: Lovisa Magnusson

Jag håller med dig! Tycker det är bra av dig att kunna lägga upp denna bilden. Nu för tiden ska man ju tydligen börja rida storhäst när man är 1.20, haha.
Rider Lillagubben någon gång då och då för att rida igenom honom lite lätt. Om han blir lite stel eller de uppstår något problem kan det vara ganska svårt att fixa genom körningen. Lillagubben är en väldigt grov shettis och jag är runt 150 centimeter lång. För något år sedan red jag honom ganska aktivt. Alltså, det är något speciellt med dessa små busungar! <3

2015-07-23 @ 23:10:08
URL: http://lovisamagnusson.horseworld.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback