Min erfarenhet av lösdrift hittills..

Publicerat 2015-07-01 kl. 17:25:19 av Isabel Håkansson
Jag ska vara ärlig mot er nu, för jag är så j-ä-v-l-a trött på att hästarna går på lösdrift. Philip är det inga problem med... men Snobben. Först och främst - jag håller inte koll på vad hästarna får i sig och heller inte hur mycket/lite vatten dem dricker, vilket inte känns bra i magen för ett kontrollfreak som mig. Snobbens vikt var "under kontroll" och han var fin i hullet under dem första veckorna på lösdriften, men sen kom hältan och han fick vila och POFF så är han tjock som... jag vet inte vad. Han går upp himla fort i vikt & det stressar mig. Philip har lite gräsmage men har inte gått upp speciellt mycket i vikt.
 
Sak nummer två, är att Snobben hela tiden envisas med att klia sin bakdel mot kanterna på deras vindskydd, vilket har resulterat i att han kliat bort jättemycket utav svansen. Och han är princip helt kal uppe vid svansroten. Jag vet inte vad jag kan göra för att få honom att sluta? Ska jag klä kanterna med skumgummi eller paketera in svansen?
Kanske ska jag införskaffa mig ett flugtäcke med lapp som går ner över svansroten? Hmmm.. skulle det hjälpa tror ni?
 
Nummer 3, Snobben får småsår hela tiden och senast idag, bara för 20 minuter sen, så skickade mamma en bild på Snobben med 3 nya sår. Vilket ena ser ut att vara rätt stort. Inget farligt och det blödde inte, men iallafall. Det irritrerar mig... Alla verkar tycka det är perfekt med lösdrift och innerst inne så vet jag att hästarna njuter utav att få ha lite sommarlov och leva livet utomhus i flock, men det stressar sönder mig.
        
Ser ni??? Dumma dumma.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har hört att man kan smörja in svansroten med kvarg & låta va Sitta det några dagar sen smörja på mer :)

2015-07-01 @ 18:53:04
Postat av: Anonym

Han kliar förmodligen för han är irriterad & att det kliar så ett täcke kommer någ inte hjälpa och kanske gå sönder då :(

2015-07-01 @ 18:54:58
Postat av: Caroline

Ge Snobben vatten när du gör i ordning honom så vet du att han druckit lite i alla fall, oftast dricker dom ju gärna ur slangen om du har möjlighet. Och det kanske går att sätta upp klimatta, den kliar förmodligen skönare och sliter inte lika mycket. :)

2015-07-01 @ 20:41:08
URL: http://carolinematscheko.blogg.se
Postat av: Malva

Vi provade täcke på honom men han kliade hål på det, vet inte varför han kliar aig så mkt på sommaren men en klimatta skulle han nog uppskatta!

Svar: Då ska jag se till att fixa det!
isabelhakansson.blogg.se

2015-07-01 @ 22:28:29
Postat av: Stina

Man kan smörja in svansen med olika produkter, fråga i butik så får du säkert tips! Ta in dom i Box på dagarna och ge mineraler eller vad du vill ha i dom. Lägg äpplen i vattenhinkarna så får dom stå o leka samtidigt som dom får i sig vatten. Z kommer in några timmar på dagarna när han är på lösdrift, alltid. :)

2015-07-02 @ 09:22:54
Postat av: Amanda Josefsson

Vet precis hur du känner! Min häst går på sommarbete nu och jag har panik över att inte ha full kontroll på mat, vatten, och hur det är över natten vill jag inte ens tänka på. Man är ju så van vid att de står trygga inne i stallet över natten 🙈

2015-07-02 @ 14:04:00
URL: http://karnaeliten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback