Vårt popularitets-kåta samhälle.

Publicerat 2015-07-03 kl. 11:50:00 av Isabel Håkansson
"Oj, min bild på instagram fick bara 30 likes.. PINSAMT." *radera*
"Eh, varför hänger du med h*n? Hon är fett töntig, haha."
 
Hur många gånger i livet har man inte hört/varit med om det där? Talar jag utifrån mig själv, många, alltför många gånger. Samhället i dagens läge, eller rättare sagt PERSONER i dagens samhälle bryr sig alltför mycket om popularitetsstatus, likes, att man ska hänga med personer som får en att se bra ut och dumpa dem lite för opopulära vännerna. Man ser snett på en människa och ibland hela grupper, för att dem är opopulära och därför också anses töntiga. Men aldrig har man haft en endaste liten tanke på att dem kanske är jättesnälla, goa människor med sprudlande personlighet som man kanske skulle älska, om man nu hade brytt sig om att kanske snacka med dem...? Det är vrickat. Tänk så mycket fina människor vi går miste om... för vilken anledning?
                 
 
Jag är inte perfekt, så långt ifrån det bara går att komma princip. Men aldrig har jag undvikit att hänga ihop med folk som jag gillar för att dem råkar ha lite mindre likes än vad jag har på instagram, eller klassas som töntiga och nobodys i andras ögon. För är det någon som är nobodys, så är det folk som dömer och lever efter främmande människors normer och gör allt i sin makt för att folk inte ska kolla snett på dem. Dumpa bästavännen? SURE. Bara jag slipper stämpeln som tönt. Hm. I mina öron låter det heeelt orimligt att man överhuvudtaget kan tänka i dem banorna, men samtidigt så vet jag att det finns folk som gör det.
 
Till er som inte vågar ses offentligt med den där "töntgruppen" eller "skolans opopulära tjej" för att ni är rädda att folk ska titta snett på DIG - tro mig. Folk hittar alltid på saker att titta snett på, det spelar ingen roll vad du umgås med för människor populära eller ej. Omge er med personer som får er att må bra och boostar till med glädje och positiv energi. Dem flesta vänner kommer och går lite som dem vill, så se till att håll hårt i dem som verkligen vill dig väl och aldrig skulle lämna din sida för något eller någon. Skit i allt annat.
Jag har så mycket fina vänner, som jag alltid kan räkna med om det skulle vara nåt. Som jag kan skratta och ha galet kul med även om omständigheterna skulle suga och planeringen varit dåligare än dåligast. Vi kan vara ute nätterna långa eller ligga hemma i sängen med mjukiskläder, käka godis, kolla film och snacka om allt mellan himmel och jord. Jag struntar fullständigt i ålder, hudfärg, popularitetsstatus, kön och allt som folk runtom skulle kunna fel bedöma. För så länge människorna i min omgivning gör mig lycklig, kvittar allt annat.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Asså ibland är du FÖR bra Bella, så sant det du säger och så himla klok. Alla förtjänar en så omtänksam och vis kompis som dig, en vägledare i livet har du varit för mig & om du bara förstod hur tacksam jag är över att få ha dig i mitt liv. Bäst är du, menar det <33 / Dickisss

2015-07-08 @ 13:17:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback