Halt underlag & omkull med häst..

Publicerat 2016-08-26 kl. 23:53:41 av Isabel Håkansson
2 bilder från igår (torsdag) detta inlägg publiceras rätt sent.. men alltså - bilder ifrån torsdagens ridtur. 
 
Hej på er! Shit.. klockan tickar mot midnatt när jag kommer på att jag självklart måste blogga om gårdagens fartfyllda ridtur?! Kom till stallet rätt sent efter en lång skoldag, klockan var runt 5 där nånstans. Det duggregnade ute, så Snobben som stod utan täcke var lite lätt fuktig över hela kroppen när jag tog in honom. På med svett-täcke som sög upp de mesta av vattnet medan jag borstade man, svans, ansikte och kratsade hovar innan jag sedan tog av täcket och borstade resterande av kroppen. 
 
Jag red ut med en tjej ifrån stallet. Började med att värma upp hästarna i skritt och trav vilket gick hur bra som helst! Hästarna skötte sig super. Sen kommer vi till en liten uppförsbacke som vi bestämde oss för att galoppera uppför. Likadant där - hästarna skötte sig jättebra! Snobben blev liiite väl taggad och gjorde några luftsprång, men det var med glimten i ögat såklart ;) När vi galopperat uppför backen så möts vi direkt av en stoooor lerpöl (svinhalt underlag för hästarna), Snobben räddade situationen med att hoppa över den 1,5 meters breda pölen. Men tjejen jag red med hann varken svänga undan eller stanna sin häst, utan red rakt igenom pölen och GICK OMKULL. Så obehagligt..
 
Red vidare efter händelsen utan problem, men man får sig en himla tankeställare efter att något sådant händer. En olycka händer så himla lätt. Som tur var gick de bra med både hästen hon red och henne, men ändå. Det kunde slutat mycket värre än vad de gjorde. SÅ glad och TACKSAM att Snobben tog eget intiativ och hoppade över lerpölen, min lilla loppa ♥♥ 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Åh nej, tur att det gick bra iallafall.

2016-08-27 @ 22:23:19
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback