Veterinär besöket

Publicerat 2014-01-31 kl. 19:54:18 av Isabel Håkansson
Denhär dagen har varit så himla lång och seg, och inte förrän nu börjar den avrunda haha. Väg-underlaget var jättehalt så vi tog det säkra före det osäkra och åkte ca 50 km i timmen ner till fjärdhundra idag. Snobben klev på släpet utan att ens tveka & var jätteduktig hela dagen skulle jag vilja säga.
 
När vi kom dit så började veterinären med att känna igenom hela honom. Hon hittade ingenting och sa att han kändes fin. Efter det tog vi ut honom och sprang & han såg fin ut även där, pigg, glad och framåt liksom. När vi sprungit med honom så gick vi ut till deras longeringsvolt.. alltså det var en rätt liten, gropig, BENHÅRD bana och det första Snobben gjorde när han klev inte där var att snubbla omkring. Snobben struttade liksom och hon tyckte han såg ofräsch ut i vänstervarvet i traven. Både jag, Mickis och mamma höll med om att han såg ofräsch ut men jag är bombsäker på att det dels berodde på underlaget.
 
För säkerhetsskull gjorde vi då ett böjprov på ett lite bättre underlag (..) och alla benen såg perfekta ut. Hon sa att han var som en liten kringla att böja och mjuk. Med tanke på att han såg ofräsch ut på volten så sa hon att vi nu ska skritta honom 40-50 minuter i 3 veckor samt ge metacam i 10 dagar. Metacam = antiinflammations "medel" så att om han nu skulle ha en inflammation i vänstra bak-knät så ska det vara borta om 3 veckor då vi ska på återbesök.
 
Hon sa även att han skulle ner lite i vikt, att kraftfodret skulle bort och vi skulle blanda ut höet han får med halm.
Dock kommer vi inte att ta bort kraftfodret helt eftersom han är van att få 8 dl/dag och hans mage skulle svälla om vi tog bort det helt, däremot kommer vi minska det endel eftersom han bara ska skritta nu. Vi kommer inte heller att blanda ut höet med halm eftersom S blir jättegasig av det tyvärr haha :(
 
Förövrigt sa hon att hans ben var fina och bra samt att han var väluppfostrad.
2 bilder på S idag ifrån olika vinklar, glad och pigg :) Se till att bli bra nu lillen ♥
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: amanda nordström

bara jag som tycker vissa av distriktsveterinärerna är oproffsiga???:((( typ som dedär med halm, halm gör det lättare för kolik att uppstå bla (förstår mig ej på folk som VILL att hästarna ska äta halm...)

+ att jag har bara dåliga erfarenheter av dom hehehe alltså dom känns så oproffsiga ibland bara

Svar: Ja alltså förstår inte hur hon tänkte riktigt... Han måste gå ner i vikt men du får bara skritta?? Tycker hon sa emot sig själv litegranna där. Sen att longeringsvolten var helt benhård och gropig var ju inte jätteproffsigt då vi skickade in en rapport om en hältundersökning. Nästa gång ska vi be dom fixa till banan innan vi kommer haha..
Annars var det jättetrevliga och det var bra bortsett från det liksom. Men detdär med longeringen hade vi kunnat gjort bättre hemma liksom :/
isabelhakansson.blogg.se

2014-02-02 @ 22:11:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback