Ryktrutin varje dag (vinter)

Publicerat 2014-02-04 kl. 12:54:00 av Isabel Håkansson
Kroppen: Tar alltid först en rotborste och borstar igenom hela kroppen. Visiterar medans jag borstar noggrant och känner efter eventuella svullnader, om nåt ben är varmt etc. Sedan tar jag en ryktborste & en ryktskrapa och drar igenom hela kroppen. Sist tar jag min underbara fibersvamp och drar på både ansikte och kropp.
Ansikte, hovar, lugg & man: Borstar igenom man och lugg med min svansborste, drar alltid med fingrarna efteråt och fixar länge. Sedan tar jag ansiktsborsten och borstar igenom hela ansiktet noggrant och ganska "hårt". Tar sedan hovborsten och gnuggar bort ev. lera (inte nu på vintern dock), men annars spån och sådant. Sedan kratsar jag ur hovarna.
Övrigt: Helosan använder jag för tillfället i hästarnas mungipor. Brukar ha idomin då den är fetare och innehåller mindre vatten = torkar inte ut mungiporna. Snobbens ben linimenteras iprincip varje dag och Philips kan vi linimentera och massera ibland för avslappnande syfte. Philip behöver igentligen inte linimenteras då han inte går lika hårt som S och absolut inte är stel :)
     Har alltid igentligen ett firefox pälsglans också som används varje dag i svansarna men det är hemma just nu eftersom det bara fryser såfort det är i stallet haha.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback