Jag är ingen du när du vill kan kasta bort

Publicerat 2014-02-26 kl. 20:26:15 av Isabel Håkansson
Jag är trött. Trött på att vara en spelbricka i någonannans spel som man när som helst kan knuffa omkull eller skita i. Trött på att ständigt få ställa upp på folk som aldrig ens skulle tänka tanken på att ställa upp tillbaks. Trött på att få aggera som nån sorts pass-up och trött på att behöva stå i alla andras skuggkast.
För en äkta vänskap krävs det inte att man är perfekt eller alltid sams, men det krävs engagemang och omsorg ifrån bådas sida, annars håller det inte.
 
Så länge jag kan minnas har jag förlåtit folk som smutskastat, spottat & sparkat på mig när jag ligger ner och ärligt. Jag är så jääääääävla less på det nu, för dem är inte värda min tid och alla hundratals timmar jag lägger ner på dem, alla sömnlösa nätter där jag bara legat och tänkt på vad h*n sagt och gjort emot mig och vad fan jag gjort för att förtjäna all skit h*n kastar på mig.
 
Jag vill inte behöva stå på ett led och vänta på att det är min tur att få lite tid spenderad tillsammans med personen i fråga, jag vill inte behöva känna att jag är ivägen eller att h*n är med mig bara för att h*n måste. Det är inte äkta vänskap, och en vänskap som inte är äkta är inte en vänskap jag vill eller behöver ha i mitt liv.
 
En äkta vän är någon som vet alla ens baksidor och accepterar dem, som ger en space men ändå är beredd att ta emot om en om man faller. Och nu, vid nästan 15 års ålder har jag äntligen listat ut vilka av mina kompisar som är äkta och vilka som kommer stå upp i strider för mig och alltid, ALLTID finnas där för mig när jag är på botten och behöver hjälp tillbaka. Dem personerna kommer jag hålla hårt i och finnas för alla timmar på dygnet, precis som jag vet att dem alltid kommer finnas för mig.
 
Jag är färdig med att kämpa för folk som inte är värda mig ärligttalat, jävla färdig.
 
 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Jonna

Uff vad jobbigt :( hatar såntdär.
Och vet precis hur det känns det där, att man bara duger ibland och så.. Men allt tjej-tjafs har jag sluppit sen jag började gymnasiet, mer eller mindre. Allt tjafs jag varit med om öht har alltid handlat om killar, haha såå töntigt förstår inte problemet. Menmen, min vänskapskrets är rätt okomplicerad just nu,är med dom som vill vara med mig helt enkelt. (Dvs hästarna hahaha ;')

2014-02-26 @ 21:44:01
URL: http://ponnyvalack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback