Hästarna idag

Publicerat 2014-02-08 kl. 20:03:27 av Isabel Håkansson
Snobben fick sitt första utbrott idag iallafall pga överskottenergi, jag bara visste att den dan skulle komma när som helst haha. Jag hann inte speciellt långt ifrån gården innan han hoppar ut på åkern (han hoppar alltså över ett dike som är ca 1,5 meter brett) och sen skenar han hem. Han var HELT blockerad och sprang bara fortare och fortare så jag kastade mig av i en snödriva, mjukt och skönt var det iallafall för mig ;)
 
   Jag tog honom sen uppe i stallet och han var verkligen vad man skulle kunna kalla ett nervvrak.. sprang runt i cirklar runt mig och blåste upp sig. Longerade honom då fastän han igentligen bara får gå på rakspår då jag varken hade lust att hoppa upp direkt eller bara släppa ut honom i hagen efter den lilla insidenten. Lät honom bara trava omkring och efter ett tag började han sänka huvudet, frusta och lugna ner sig (kan inflika att han nästintill såg helt ren ut!!) så då hoppade jag upp och skrittade i kanske 20 minuter innan jag nöjde mig.
 
Efteråt tog jag en lång stund och kände igenom så han inte gjort illa sig, jämförde om nåt ben var varmare än nåt annat ben etc och hittade SOM TUR var inga sår eller nåt annat så då linimenterade jag in alla ben + bakknän och stretchade honom.

Efter allt med Snobben så var det himla skönt att ta in världens lugnaste & snällaste lilla Philip, han är verkligen alltid på bra humör, pigg, lyhörd och vill allas bästa. Han fick en lång rykt och flätor i manen haha, han älskar när man pillar i hans man så jag unnade honom det. När jag ryktat klart honom så gick vi bak i paddocken och busade lite. 
 
Började med lite enkla övningar, backa, flytta undan för skänkeln (min hand) m.m. Han är så lyhörd så jag lät honom gå lös efter ca 7 minuter bara. Då plockade vi fram ett hinder som vi sprang och hoppade några gånger, han har inte världens bästa teknik och hoppar gärna av för tidigt men han hoppar högt över iallafall! Som avslut så körde vi hans favvotrick "goddag" med massa gos och pussar därimellan ♥
Världens bästa Philip!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback